Erzincan'da çay severler için üzücü bir gelişme yaşandı. Kahvehane ve çay ocaklarında sunulan çay fiyatlarına zam geldi. Artık Erzincan'da bir bardak çayın fiyatı çay ocaklarında 5 TL, kahvehanelerde ise 6 TL olarak belirlendi.

Munzur Dağlarında Bir İnsanın Vefa Öyküsü Munzur Dağlarında Bir İnsanın Vefa Öyküsü

Erzincan Kahveciler Esnaf Odası'nın, bir bardak çayın 4 TL'den 5 TL'ye yükseltilmesi talebi, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yönetim kurulu tarafından onaylandı. Bu kararın ardından Erzincan genelinde bir bardak çayın 5 liradan satılması uygulanmaya başlandı.

Yeni zamlı tarifeye göre çay ocaklarında bir bardak çayın fiyatı 5 TL, kahvehanelerde ise 6 TL olarak belirlendi. Önceki fiyatlarla karşılaştırıldığında, zam öncesinde bir bardak çay kahvehanelerde 4 TL'ye, çay ocaklarında ise 5 TL'ye satılıyordu.

Bu zam kararıyla birlikte çay keyfi artık Erzincanlılar için biraz daha maliyetli hale geldi. Ancak işletmeciler, çay fiyatlarındaki bu artışın işletme maliyetlerindeki artışlardan kaynaklandığını ve ayakta kalabilmek için zorunlu olduğunu belirtiyorlar.