Kadın Girişimcilere Stres Yönetimi Eğitimi Verildi Kadın Girişimcilere Stres Yönetimi Eğitimi Verildi

Erzincan’da Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanlarına yönelik “Personel Destek Uyum Eğitimi” düzenlendi.
Konuya ilişkin İl Sağlık Müdürlüğünden şu açıklama yapıldı:
“Acil obstetrik bakım eğitimi. Ülkemizde anne mortalite ve morbiditesini azaltmada en etkili programların başında 2009 yılında uygulamaya konulan Acil Obstetrik Bakım Programı gelmektedir. Acil obstetrik bakım (AOB) gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanmaktadır. Programın hedefi yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesi yolu ile önlenebilir anne ölümlerini gelişmiş ülkeler seviyesine indirmektir.
Bu amaçla Hizmet İçi Eğitim kapsamında, Halk Sağlığı Hizmetleri ÇEKÜS Birimi’nin önderliğinde, Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi sağlık çalışanlarına, 29 Şubat- 01 Mart 2024 tarihlerinde, İl Ambulans Servisi Başhekimliği eğitimcilerimiz; Paramedik Songül Gürler, Paramedik Çiğdem Hastaoğlu ve Paramedik Umud Demir tarafından ‘Personel Destek Uyum Eğitimi’ verilmiş olup, katılımcılara belgeleri takdim edilmiştir.”