Kemaliye’de 1 ev yandı Kemaliye’de 1 ev yandı

Erzincanlı genç badmintoncular, 21-24 Mart 2024 tarihleri arasında Giresun'da düzenlenen Gençler Badminton Türkiye Finali Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. Erzincan Anadolu Lisesi kız takımı, büyük şehir takımlarını da yenerek finale yükseldi ve finalde Eskişehir'i 4-1'lik skorla geçerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Erzincan'ı temsil eden Erkek takımı olan Erzincan Spor Lisesi ise ilk üç maçını kazanarak son dörde kaldı. Ancak dört büyük final maçında yaşadıkları şanssızlık sonucunda milli sporculardan birinin sakatlanmasıyla müsabakadan çekilmek zorunda kaldılar ve Türkiye 4.'sü olarak şampiyonayı tamamladılar.

Milli takım hocaları Murad Sönmez ve Uğur Erçetin, şampiyonaya ilişkin bilgi verirken, başarıda Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklerinin önemine vurgu yaptılar. Sporcuların okulları olan Erzincan Anadolu Lisesi ve Erzincan Spor Lisesi'nin maddi ve manevi katkılarıyla birlikte çalışmanın başarı getirdiğini ifade ettiler.