Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan dondurucu soğuklar, Erzincan'daki 65 metre yüksekliğindeki Girlevik Şelalesi'nin donmasına neden oldu.

Erzincan merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Çağlayan Beldesi'nde bulunan Girlevik Şelalesi, gece hava sıcaklığının eksi 15 derecenin altına düşmesinin ardından buz tuttu. Şelaleden akan suların aşırı soğuk nedeniyle donması ve yer yer10-15 metreyi bulan dev buz sarkıtlarının oluşması, Girlevik Şelalesi'ne ayrı bir güzellik kattı. Yaz aylarında turistlerin Erzincan'daki ilk uğrak yerlerinden biri olan Girlevik Şelasesi'nin kış ziyaretçileri ise eksik kalmıyor. Şelalenin buzla kaplı görüntüsü ise görenleri kendine hayran bırakıyor.

Aksaray’ dan Erzincan’ a gelen Serkan Bulun ve Seçil Bulut’ta Girlevik Şelalesinin buz tutmuş halini görünce hayranlıklarını gizleyemediler.

Serkan Bulun; “Burasının çok meşhur olduğunu duydum. Görmeye geldik turizme katılırsa buralar gerçekten faydalı olur. Gerçekten görmeye değer hava soğuk ama her şeye değdi” dedi.

Çok güzel bir görüntüye sahip olduğunu söyleyen Seçil Bulut ise ;  “Çok güzel bir görüntü var herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum. Harika bir görüntüsü var” dedi.

Çağlayan Beldesi Eski Belediye Başkanı Ayhan Doğan ise, Girlevik Şelalesi'nin yazın ayrı, kışın ayrı bir güzellikte olduğunu belirterek, vatandaşları kışın tamamen buzla kaplanan şelaleyi ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu. Doğan; “Her yıl olduğu gibi bu yılda havaların soğumasıyla birlikte şelale buz tuttu. Bu görkemli görüntüyü tüm insanların gelip görmesini istiyorum” dedi.