Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin birinci yıl dönümünde Bayburt Kızılay Şubesi tarafından fotoğraf sergisi düzenlendi. ’Gönüllülerin Gözünden Asrın Felaketi’ isimli fotoğraf sergisinde yaklaşık 50’ye yakın fotoğraf, Saray Bahçesi Meydanı’nda sergilendi.

11 ili, 124 ilçeyi, 6 bin 929 köy ve mahalleyi etkileyen, ağır yıkımlara neden olan asrın felaketinde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetmiş, 107 bin 213 vatandaş yaralanmıştı. Depremin ilk anlarında vatandaşların yardımına koşan ve depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olan Kızılay gönülleri, 6 Şubat’ta meydana gelen felaketi fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirdiler. Gönüllerin çektiği fotoğraf kareleri ise, felakette yaşanan acının boyutunu yeniden gözler önüne serdi.

Sergideki fotoğrafları hüzünle inceleyen Bayburtlu vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadılar. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara her zaman dua ettiklerini söyleyen Bayburtlu vatandaşlar, "Allah ülkemize bir daha böylesi bir felaket, böylesi acılar yaşatmasın" diyerek temennilerde bulundular.

Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak

Sergideki fotoğraf karelerini inceleyen, Ali Karaaslan isimli vatandaş, fotoğrafların insana farklı duygular yaşattığını belirterek, "Sergideki fotoğrafların her biri insana farklı farklı duygular yaşatıyor. Allah milletimize aynı acıları bir daha yaşatmasın. Allah devletimizi daim eylesin, rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

"O günler çok acı dolu günlerdi, bir daha yaşanmaması en büyük temennimiz" sözlerini kullanan İsa Eskici isimli vatandaş, "Ülke olarak yüreğimiz deprem bölgesinde attı. Devletimiz vatandaşların yaralarını sardı, sarmaya da devam ediyor. İnsanların gücü yettiğince yardımları oldu, elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. İnşallah bundan sonra bir daha böylesi deprem, acılar yaşanmaz" dedi.

Depremi bir an olsun unutmadıklarını, yaşanan acıları da unutturmamak için fotoğraf sergisi düzenlediklerini ifade eden Genç Kızılay Bayburt İl Başkanı Bedirhan Polat, "Asrın felaketinin birinci yılını şehrimizde anmak için gönüllülerimizin çekmiş oldukları fotoğrafları Saray Bahçesi’nde sergiledik. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık ve bu bizleri çok mutlu etti. O bölgede yaşanan sıkıntıyı, hüznü, kederi unutturmamak adına bu sergiyi halkımıza sunduk. Yoğun ilgilerinden dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.