Pablo Larrain'in yeni filmi "Maria"nın kadrosuna Türkiye’nin ikonik oyuncusu, Emmy ödüllü Haluk Bilginer dahil oldu. Jacqueline Kennedy biyografisi "Jackie" ve Leydi Diana biyografisi "Spencer"ı da hazırlayan Pablo Larrain, Yunan asıllı Amerikalı soprano Maria Callas'ın hayatını beyaz perdeye taşımak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Angelina Jolie'nin başrolünde yer alacağı filme başarılı oyuncu Haluk Bilginer de katıldı. Bilginer, filmde Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotle Onassis'i canlandıracak.

Ekim ayı içinde Budapeşte'de çekimlerine başlanması planlanan filmin senaryosunu Peaky Blinders dizisiyle de bilinen Steven Knight kaleme aldı. "Maria", ünlü sopranonun 1970'lerin Paris'indeki yalnızlığının son günlerini konu alacak.

'Bir Ulus Uyanıyor konseri 'Bir Ulus Uyanıyor konseri

Maria Callas, New York'ta yaşayan bir Yunan göçmeniydi ve bir dönemin en ünlü sopranolarından birisi olarak kabul ediliyordu. Aristotle Onassis'in uzun süreli metresi olarak bilinen Callas, Onassis'in Jackie Kennedy ile evlenmek için kendisini terk etmesinin ardından önce İtalya'ya, ardından Fransa'ya taşındı. Callas'ın hayatı boyunca Onassis'in ilişkileriyle ilgili zorluklar yaşadığı ve Onassis'in kendisine taciz ve şiddet içeren davranışlarda bulunduğu da gündeme geldi.

Pablo Larrain'in son filmi "El Conde" yakın bir zaman önce Netflix'te izleyiciyle buluştu ve Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarıştı. Film, Şilili diktatör Augusto Pinochet'in ölmediği ve bir vampir olarak ölümü arzuladığı bir dünyada geçiyor.

Angelina Jolie ise şu sıralar yönetmenliğini üstlendiği yeni filmi "Without Blood"ın post-prodüksiyon süreciyle ilgileniyor. Film, İtalyan kırsalında süren bir çatışma zamanında genç bir kızın intikam arayışını konu ediyor.

Haluk Bilginer, son olarak "Baba" ve "Sıcak Kafa" dizilerinde rol aldı ve tiyatro çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, Paramount+'ta yayınlanacak "The Turkish Detective" dizisinde de ekranda olacak. Bu dizi, Çetin İkmen ve ortağı Mehmet Süleyman'ın şehirde işlenen suçları çözüşünü anlatıyor ve Barbara Nadel'in roman serisinden uyarlandı.

Ayrıca, Bilginer Elisabeth Moss'un başrolünde olduğu mini dizi projesi "The Veil"ın kadrosunda da yer alıyor. Dizi, İstanbul’dan Paris’e ve Londra’ya giden yolda ölümcül bir hakikat oyunu oynayan iki kadının şaşırtıcı ve gergin ilişkisini anlatacak. Dizinin Türkiye çekimlerinin İstanbul'da ve Niğde'de gerçekleştirildiği daha önce duyurulmuştu.