İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, bir grup Suriyeli tarafından pusuya düşürülüp saldırıya uğrayan Karacabeyli Türk genci Erkan Sarı ve ailesine destek ziyaretinde bulundu. İncelenen olayın gelecekte daha büyük tehlikelere işaret ettiğini vurguladılar.

Mağdur gencin kız arkadaşına yönelik taciz girişiminin sonrasında ölümcül bir saldırıya dönüştüğü olayın, sığınmacılara destek verenler için ibret verici olduğunu ifade eden İl Başkanı Dr. Hasanoğlu ve Milletvekili Türkoğlu, şunları söylediler:

"Erkan kardeşimiz, kız arkadaşından ısrarla fotoğraf isteyen Suriyeli sığınmacıyı birkaç kez uyardı. Ancak Suriyeli genç, 'tamam anlaştık' diyerek Erkan'ı yaş günü kutlaması bahanesiyle çamlık diye bilinen bölgeye çağırdı ve arkadaşlarıyla birlikte acımasızca saldırdılar. Erkan'ı darp ettiler, tehdit ettiler, ölümcül darbeler uyguladılar ve hakaretlerde bulundular. Babası eve döndüğünde oğlunu tanıyamadı ve bu durum karşısında büyük bir şok yaşadı. Ancak daha da vahim olan, olayın 4 Eylül'de meydana gelmesine rağmen yetkililer tarafından gizlenmeye çalışılmasıydı. Ancak olay 7 gün sonra patlak verdi ve Valilik tarafından yapılan açıklamada faillerin 6 Eylül'de yakalandığı ve 7 Eylül'de 2 kişinin tutuklandığı ifade edildi. Ancak serbest bırakılanlar ve bu kişilerin nerede olduğu hakkında bilgi verilmedi. Ülkemizin geleceği hakkında büyük bir belirsizlik var. Kamuoyuna yansıyan kalabalık sığınmacı grupları neden kontrol altına alınmıyor? Askerimiz ve polisimizin elini kim tutuyor? Türk milletini hangi emperyal güçlerin talimatıyla bu duruma sürüklüyoruz? Demografik yapıyı değiştirme hatasından dönün! Mevcut sığınmacıları, yaşamlarının normale döndüğü ülkelerine anlaşmalı ve programlı bir şekilde geri gönderin! Sarı ailesine ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hukuki desteği sağlamak için avukatlarımızla yanlarında olduğumuzu kamuoyuna iletiyoruz."