Erzincan'ın 26. Dönem Milletvekili Sebahattin Karakelle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönemi vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Karakelle'nin mesajı şu şekildedir: "Yokluk ve yoksulluklar içerisinde verilen bir mücadele sonrasında, 29 Ekim 1923'te kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünü büyük bir heyecan içerisinde, en önemlisi de gurur ve iftiharla bugün 85 milyon hep birlikte idrak ediyoruz. Kutlu olsun!

Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

Geçen bir asırlık süreçte millet olarak ülkemizi her alanda büyütmek için yoğun bir mücadele verdik. Hamdolsun, bu kutlu mücadelede çok önemli başarılar elde ettik.

Bir asrın ardından geldiğimiz noktada ekonomisiyle göz kamaştıran, demokrasisi her geçen gün ileri standartlara kavuşan, milli birlik ve kardeşliğini her türlü engel ve saldırıya rağmen en güçlü şekilde yücelten bir Cumhuriyetimiz var. Dahası, kurulduğu ilk gün olduğu gibi, bugün de, dünyanın her yerindeki, Filistin ve Gazze'deki mazlumlar, mağdurlar ve muhtaçlar için yegâne umut olma özelliğini en güçlü şekilde koruyan, umutlara karşılık bulmanın asil mücadelesini veren bir Cumhuriyetimiz var.

Bir asır önce kurduğumuz bu kutlu Cumhuriyet, istiklal ve istikbal mücadelesi veren tüm mazlum milletlerin kurtuluş reçetesi olmuştur.

Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugün, 100 yıl evvelki kuruluş ruhuyla, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelme yolunda ilerlemeye devam edecektir.

Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.

Kemaliye’de 1 ev yandı Kemaliye’de 1 ev yandı

İnanıyoruz ki bundan sonra da, Türkiye Yüz Yılı projelerimizle Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum." dedi.

Editör: Selçuk ÖZDEMİR