Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'yı makamında ziyaret etti. Görüşme, Erzincan'da tarım, hayvancılık ve turizm alanında gerçekleşen ve planlanan projeler üzerinde yoğunlaştı.

Görüşme kapsamında, Erzincan'da devam eden ve planlanan tarım-hayvancılık projeleri ile Dumanlı Tabiat Parkı'nın işletilmesi, geliştirilmesi ve sera yatırımlarının yaygınlaştırılması konuları ele alındı. Turizmin geliştirilmesi amacıyla Dumanlı Tabiat Parkı'nın işletilmesi ve iyileştirilmesi hususu da masaya yatırıldı.

Erzincan'da asansörde mahsur kalan anne ve çocuğu kurtarıldı Erzincan'da asansörde mahsur kalan anne ve çocuğu kurtarıldı

Görüşmede, Besi OSB'nin hızlanması, ödenek ayrılması ve sulama projeleri, Ballı Barajı ve Turna Çayırı Barajı ile yapılacak yeni yatırımlar detaylı olarak ele alındı.

Erzincan Merkez Dereyut köyünde kurulacak olan Besi OSB, 130 hektarlık alana sahip olacak. 17 bin büyükbaş kapasiteli, 92 parselde istihdam sağlayacak ve yıllık 7 bin 650 kg et üretimine odaklanacak. Bölgenin yatırım programına alınarak 1 milyon TL İz Ödenek tahsis edildi. Alt ve üst yapı projeleri tamamlanan bölge için gerekli evraklar ve projeler Tarım Bakanlığı Organize Sanayi Bölgeleri Daire Başkanlığına sunuldu.

Milletvekili Karaman, Besi OSB projesinin Erzincan'da hayvancılığın gelişmesi ve konut bahçelerinde bulunan ahırların dışarıya taşınması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın desteklerini beklediğini ifade ederken, ziyaretin sonunda teşekkürlerini iletti.