İnsanlar; burunları ile ilgili olarak farklı sorunlar yaşayabilirler. Bilhassa kemerli burun yapısı can sıkıcıdır. 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde yepyeni teknikler sayesinde bu sorundan kurtulmanın mümkün olduğunu dile getirebiliriz.

Kemerli burun nasıl düzeltilir sorusuna cevap arayanların sayısı bir hayli fazladır. Her şeyden önce, burun estetiği operasyonu içerisinde kendisine yer bulan törpüleme tekniği ile bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün hale gelir.

Törpüleme Tekniği Nedir?

Törpüleme; avantajlarından dolayı tercih edilir. Her şeyden önce, burun kemiğini kırmaya gerek bırakmaması önemli bir husustur. Lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirildiğini söylemek gerekir. Bir diğer adı tıraşlamadır. Diğer yöntemlerden farklı olarak hastanın operasyonun ardından morarma veya şişme gibi can sıkıcı sorunlar ile karşılaşma ihtimali bulunmaz. Ayrıca, burun kemiğinin kırılmamasından mütevellit hastanın çok daha kısa sürede iyileştiğini de söylemek gerekir. Törpüleme sırasında herhangi bir alet kullanılmaz. Yalnızca hastaya ameliyatın ardından bandaj uygulanır.

Törpüleme tekniği ile kemerli burun düzeltmek son derece yaygındır. Fakat, söz konusu operasyonun kişiye özel olması gereklidir. Takdir edersiniz ki, her insanın burun kemiğinin kalınlığı farklıdır. Bu noktada, kalınlığın imkan verdiğinin çok üzerinde bir törpüleme işlemi gerçekleştirildiği takdirde burun çatısının açılmasına rastlanabilir. Açık çatı deformitesi gibi hiç istenmeyen bir sorun ile karşılaşılabilir. Kemerli burun düzeltme operasyonu; bilhassa alanında uzman bir estetik cerrah tarafından planlanmalı ve uygulanmalıdır.

Ameliyatsız Burun Kemeri Düzeltmek Mümkün Müdür?

İnsanlar; kemerli burun yapısının herhangi bir cerrahi operasyon olmadan düzeltilip düzeltilmeyeceğini merak ediyorlar. Bu noktada, farklı bir teknikten bahsetmek gerekir. Dolgu işlemi sayesinde kemerli burun yapısından kurtulmak mümkündür. Fakat, dolgu; her isteyen için uygun olmayabilir. Bilhassa kemerli burun görünümünün çok belirgin olmadığı kişiler dolgu işleminden yararlanabilirler. Dolgu işlemi; adından da tahmin edilebileceği üzere burnun belirli bölümlerine belirli bir dolgunluk kazandırmayı hedefler.

Dolgu tekniği; her geçen gün daha çok kişi tarafından tercih edilir. Bilhassa burundaki hafif deformasyonları ortadan kaldırmak adına uygundur. Kalıcı veya geçici dolgu seçenekleri mevcuttur. Dolgu işlemi; herhangi bir acıya veya ağrıya sebebiyet vermemesi ile dikkat çeker. Ortalama on dakika içerisinde tamamlanması ve hasta için konforlu bir seçenek olması ile öne çıkar. İnsanlar; ameliyatsız kemerli burun seçeneği sonrasında günlük ve iş hayatlarına kaldıkları yerden devam ederler. Ayrıca, bu yöntem sayesinde burun estetiği geçirmiş kadar yepyeni ve sağlıklı bir görünüme erişirler.

Törpüleme İşleminin Ardından Nelere Dikkat Edilmelidir?

Törpüleme tekniği; bilhassa hızlı ve sorunsuz iyileşme süreci ile fark yaratır. Kemik kırılmasına rastlanmayan hallerde çok daha az sancı ve morluk ile karşılaşılır. Ayrıca, yüzde ödem ve şişme riski de son derece azdır. Hasta; törpüleme tekniğinin ardından birtakım hususlara dikkat etmelidir. Bilhassa söz konusu bölgeye belirli bir süreyle su değdirilmemelidir. Bunun yanı sıra, sargı bezleri de doktordan izin alınmadan kesinlikle ellenmemelidir. Operasyon sonrası bakım işlemleri aksatılmamalıdır.

Kemerli burun görünümünden kurtulmak zannedildiği kadar zor değildir. İnsanların operasyon ertesinde uyuma şekillerini değiştirmeleri şarttır. Bilhassa yüzüstü yatmaktan kaçınmaları şarttır. Çünkü, bu şekilde uyumak; tahmin edilebileceği üzere kişinin nefes alırken sıkıntı yaşamasına neden olur.