Tanoğlu, “Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Destekliyoruz” Tanoğlu, “Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Destekliyoruz”

Türk Büro-Sen Erzincan Şube Başkanı, Kızılcık Şerbeti Dizisini Sert Bir Dille Kınadı

Türk Büro-Sen Erzincan Şube Başkanı Emin Turan, Show Tv kanalında her Cuma akşamı yayınlanan Türk Televizyon Dizisi "Kızılcık Şerbeti"nin son bölümündeki tartışmalı ifadelerle ilgili bir açıklama yaptı. 03/11/2023 tarihli 37. Bölümünün 1 saat 52. dakikasında geçen "Sen bir memur kızı değilsin" ifadesinin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na bağlı çalışanları aşağıladığı görüşünü dile getirdi.

Turan, dizinin içeriğinin, Devlet Memurları için eğitim, sınavlar ve çalışma süreçlerini küçümseyici bir şekilde ele aldığını belirtti. Türk Büro-Sen olarak, Devlet Memurlarını yüceltmek ve özlük haklarını korumak için uzun yıllardır çaba gösterdiklerini söyleyen Emin Turan, bu nedenle bu tür aşağılayıcı ifadelere karşı olduklarını ve RTÜK'e başvuracaklarını açıkladı.

Açıklamada, Türk aile yapısını işleyen ve farklı yaş grupları tarafından izlenen bir dizi olan "Kızılcık Şerbeti"nin, Devletimize bağlı asli ve sürekli kamu hizmeti ifa eden Devlet Memurlarına yönelik aşağılayıcı söylemleri kabul etmedikleri ifade edildi. Türk Büro-Sen, bu açıklama ile diziye karşı tepkilerini kamuoyuna duyurdu ve senaristleri, oyuncuları ve diziye Show Tv kanalında yayın izni veren kişileri sert bir dille kınadı.