Erzincan çevresinde 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklığı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İnsanları olduğu kadar hayvanları da etkileyen aşırı sıcaklardan bunalanlar serinlemek için çeşitli yollara başvuruyor.

Erzincan’da etkisini sürdüren sıcak hava insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz yönde etkiliyor. Sahipleri tarafından otlatılmaya çıkarılan koyunlar, otlamak yerine ağaç gölgelerinde uyumayı tercih ediyorlar.

Erzincan çevresinde 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklığı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İnsanları olduğu kadar hayvanları da etkileyen aşırı sıcaklardan bunalanlar serinlemek için çeşitli yollara başvuruyor. Erzincan Akyazı Beldesi’nde sahibi tarafından otlatılan koyunlar sıcaklardan bunalınca yakınlarında bulunan ağaç gölgelerine giderek serin havanın keyfini doyasıya yaşıyorlar.

Son bir aydır yaşanan aşırı sıcaklardan hayvanlarında olumsuz yönde etkilendiğini söyleyen sürü sahipleri; “Hayvanlar sıcaklardan çok etkileniyorlar. Bu yüzden koyunlar serin havayı seviyor. Bizde gece saat 02.00 gibi erken saatte başlayıp sıcakların etkisini göstereceği saate kadar koyunları otlatıyoruz. Sabah saat 08.00’da güneşin etkisini göstermesiyle birlikte hayvanlar ağaç gölgelerinde yatmaya başlıyor. Akşam serinliği gelene kadarda koyunlar gölgede yatıyor. Akşam serinliği başlayınca da otlamaya başlıyorlar gece geç saatlere kadar doymak bilmiyorlar” dedi.