Ünlü belgeselci Nebil Özgentürk, Gazeteci, öykü ve roman yazarı, fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın'ın hayatını konu alan belgesel çalışmasına hız kesmeden devam ediyor.

Lütfi Özgünaydın, yönetmen Nebil Özgentürk'e "Ben öleyim, sonra belgeselimi yaparsın" diye espriyle yaklaşsa da, Özgentürk, belgeselin en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Nebil Özgentürk ve ekibi, Lütfi Özgünaydın'ın doğduğu Kemaliye'deki köyündeki bağ evinde çekimlere başladı. İlk aşamada köyde, bahçede ve evde çekimler gerçekleştirilirken, Lütfi Özgünaydın'ın eşi Songül Özgünaydın ve oğulları Kamil ile Burhan Özgünaydın da bu sürece katıldılar.

Belgesel çekimleri, İstanbul'da Lütfi Özgünaydın'ın çalışma odasında devam etti. Burada, Özgünaydın kitapları ve Yaşar Kemal ile olan dostluğunu içeren kitabını anlatacak. Daha sonra çekimler, Adana'da Yaşar Kemal'in köyünde devam edecek.

“Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor