MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Erzincan İl Başkanı Bilgehan Çağrı Özarslan, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar varlığını sürdüreceğine vurgu yaparak, 1926 yılında Atatürk'ün bir suikast girişiminin önlendiği olayı hatırlattı.

Başkan Özarslan, Büyük Atatürk'ün çocuk yaşlarda askerliği seçerek Türk Kurtuluş ve Hürriyet mücadelesine katıldığını ve bir dizi tarihi savaşta yer aldığını belirtti. Ardından, 31 Mart Vakası, Arnavutluk İsyanı, Trablusgarp Savaşı, İkinci Balkan Savaşı, Çanakkale Savaşı, Doğu (Kafkas) Cephesi, Suriye-Filistin Cephesi, Kurtuluş Savaşı, Sakarya Savaşı ve Büyük Taarruz gibi önemli olayları hatırlatarak Atatürk'ün milletine duyduğu sevgiyi ve fedakarlığını vurguladı.

Başkan Özarslan, Cumhuriyetin korunması ve Atatürk'ün dediği gibi milli kültürün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, her Türk vatandaşının Atatürk'ü temsil ettiğini ve ahlaklı bireyler olmanın gelecek nesillere bırakılacak en büyük miras olduğunu vurguladı.

Erzincan'daki Yeni Sanayi Esnafı Pazartesi Dualarıyla İşlerine Bereket Arıyor Erzincan'daki Yeni Sanayi Esnafı Pazartesi Dualarıyla İşlerine Bereket Arıyor

Özarslan, toplumun her kesiminin, ailelerden devlete, çevreden öğrencilere kadar herkesin bir borcu ve bağlılığı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk toplumunun hayata ciddi bir yaklaşımla her zorluğun üstesinden gelebileceğine inandığını belirtti.

Mesajını sonlandırırken, Başkan Özarslan, Atatürk'e rahmet dileyerek gençlere hitap etti ve şu vecizeyi paylaştı: "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." şeklinde sözlerini noktaladı.