Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı ve Coğrafi İşaretler Danışmanı Huriye Özener, Manisa'da gerçekleştirdiği ziyaretlerle önemli temaslarını sürdürdü. Bu temaslar kapsamında Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret eden Özener, Bağcılık Araştırma Müdürü Akay Ünal ile bir araya geldi. Ziyarete Manisa Ticaret Borsa Başkanı Sadık Özkasap da eşlik etti.

Manisa Ticaret Borsa Başkanı Sadık Özkasap, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şenay, Yönetim Kurulu Üyesi Saymanı Mehmet Ersaygı ve Manisa Ticaret Borsası Proje Ekibi ile birlikte, "Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü" ibareli coğrafi işaretin AB Komisyonu'na başvurusunu gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bu süreç kapsamında Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve üzüm ihracatı yapan firmalar ziyaret edildi.

Ziyaretler sırasında, coğrafi işaretli ürünlerin AB Komisyonu'na tescilinin önemi, amblem kullanımı, tescil ettirenin ve denetim merciinin görev ve sorumlulukları ile coğrafi işaretli ürünlerin denetimi gibi konular üzerinde detaylı görüşmeler gerçekleştirildi.

Ozener Patent Yonetim Kurulu Baskani Huriye Ozener Manisada Onemli Temaslarda Bulundu1Ozener Patent Yonetim Kurulu Baskani Huriye Ozener Manisada Onemli Temaslarda Bulundu3Ozener Patent Yonetim Kurulu Baskani Huriye Ozener Manisada Onemli Temaslarda Bulundu2Ozener Patent Yonetim Kurulu Baskani Huriye Ozener Manisada Onemli Temaslarda Bulundu4Ozener Patent Yonetim Kurulu Baskani Huriye Ozener Manisada Onemli Temaslarda Bulundu6Ozener Patent Yonetim Kurulu Baskani Huriye Ozener Manisada Onemli Temaslarda Bulundu5