Bahçeşehir Kolejinin İzmir’deki 6’ncı kampüsü olan Kuzey Kampüsü, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında açılıyor. Menemen Ulukent’te eylül ayında kapılarını öğrencilerine açacak olan kampüste anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi, ve fen lisesi kademeleri bulunuyor. Kampüsün tanıtım toplantısında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, “Eğitim-öğretim sisteminin sil baştan yeniden olması lazım. Bunu yapamazsak geri kalırız. Bunun tek yolu doğru ve iyi eğitim almak. Biz de bu iyi ve kaliteli eğitim için gece-gündüz çalışıyoruz” dedi.

Bahçeşehir Koleji, eğitim yatırımlarına devam ediyor. 2020-2021 eğitim- öğretim yılına Türkiye genelinde açacağı 7 yeni kampüsle “Merhaba” demeye hazırlanan Bahçeşehir Koleji, İzmir’de de 6’ncı olacak Kuzey Kampüsünü hizmete açıyor. Anadolu Caddesi ile Çanakkale otobanının birleştiği noktada olması nedeniyle kolay ulaşımın sağlandığı, 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Bahçeşehir Kuzey Kampüsünde, STEM+A Center ve STEM+A eğitim modeli uygulamaları için hazırlanan laboratuvarların yanı sıra açık ve kapalı spor alanları bulunuyor. Kampüste 48 derslik bulunuyor. İki bloktan oluşan kampüs, Bahçeşehir Kolejinin Karşıyaka bölgesindeki ilk Anadolu ve fen lisesine de sahip olacak. İzmir’de düzenlenen Bahçeşehir Koleji Kuzey Kampüsü tanıtım toplantısına; BUEK Başkanı Enver Yücel, İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, veliler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“Dünyanın en iyilerinden birisi olabiliriz”

BUEK Başkanı Enver Yücel, “18 yıl önce İzmir’e geldik ama aslında geç geldik. İzmir’in eğitim ve öğretime verdiği önemi, irdelemesi, incelemesi, diğer yeler gibi değil. İzmir, eğitim ve öğretimin ne olduğunu, medeniyetin, çağdaşlaşmanın, modernizmin ülkemizdeki adeta merkezi. Bir anda gelemezdik. Güçlü gelmemiz lazımdı. 18 yıl önce geldiğimiz zaman bunu başardık. 44 yıldır bu kurumlara liderlik yapıyorum. Başlangıçta Uğur dershanelerinin öğrencisi olarak bu alana girdim. Geldiğimiz noktaya baktığım zaman epey mesafe almışız. Sayıca Avrupa’nın en büyük, dünyada da ilk 5 içerisine giren büyük bir aileyiz. Büyüklük, sayıca önemli ama artık çok büyük olmak yetmiyor. Çok kaliteli olmak lazım. Hangi işi yapıyorsanız o işi en mükemmel yapmak lazım. Biz buna çalışıyoruz. Hayallerim, Türkiye’nin eğitimde bir dünya markasının olması. Bahçeşehir Kolejleri, Bahçeşehir Üniversitesi, dünyada sayılı bir marka olsun istiyorum. Biz dünyanın en iyilerinden birisi olabiliriz. Bunu çok açık ve net görebiliyorum. Dünyada eğitimde nereye gidildiğini çok iyi biliyorum. Dünyanın en iyi okullarında neler var biliyorum. Müfredatlarını ve eğitimlerini biliyorum” dedi.

“Yapay zeka temelli eğitime geçiyoruz”

Okullarda önemli olanın nasıl bir eğitim verildiği olduğunu vurgulayan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim hedefimiz cumhuriyetimizin kurucusunun muasır medeniyete ulaşma hedefidir. Bu hedeften taviz vermeyiz. Her çocuk dünyada iyi eğitim alma hakkına sahiptir. Her çocuk kaliteli eğitim alma hakkına sahiptir. Biz ülkemizin her köşesine kaliteli eğitim götürmek durumundayız. 18 milyon öğrencimiz var. Biz tabii ki hepsini okutabilecek durumda değiliz ama öncülük ediyoruz. Doğruları, dünyanın ne yaptığını ilk defa Türkiye’de uygulamaya çalışıyoruz. 13 yıl önce ‘kişiye özgü öğretim’ dedik. Artık günümüzde dünyada fabrikasyon eğitimin sonuna doğru gidiyoruz. Bunu başaran ülkelerin eğitimi bambaşka olacak. Her insan farklı. Siz onlara fabrikasyon şeklinde eğitim verirseniz, herkese aynı şeyleri öğretirseniz bu çok doğru olmaz. Artık yapay zeka temelli eğitime geçiyoruz. Yapay zeka temelli eğitimde herkese aynı eğitimi değil, ilgilerine anlayışına göre eğitim verilir. Yeter ki o bireyi çok iyi tanıyalım.”

"Geri kalmamamız lazım"

Gelecekte insanların tek bir meslekle uğraşmayacağını kaydeden Yücel, “Öğrencilerinize şu anda bu dünyanın derslerini ve müfredatı öğretemezsiniz. Geleceğin işini yürütmeniz lazım. 20 sene sonra bu mesleklerin yüzde 60’ı olmayacak. ‘Yapay zeka teknikerliği’, ‘insanız hava araçları’ diyoruz. Bu mesleklere göre eğitim-öğretim altyapısı yapmamız lazım. Bugünün değil, yarının sorunlarını çözecek gençler yetiştirmemiz lazım. Eğitim-öğretim sisteminin sil baştan yeniden olması lazım. Geri kalmamamız lazım. Bunu yapamazsak geri kalırız. Geri kalırsak, milli gelirimizi 30 binlere çıkaramayız. Bunun tek yolu doğru ve iyi eğitim almak. Eğitimin işe yaraması lazım. Eğitimin getirisi olması lazım. Biz de bu iyi ve kaliteli eğitim için dünyadan geri kalmamak adına gece-gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

“Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz”

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, “Bugün itibariyle 60 ilde 128 kampüsle 100 bine yakın öğrencimize eğitim öğretim hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu sene 11 yeni kampüs yatırımımız mevcut. 2020-2021 döneminde bu okullarımız faaliyete girecek. ‘Ekonomiye ne oldu, ne olacak?’ denilen bir dönemde özellikle çoğu işadamımızın yoğurdu üfleyerek yediği bir dönemde biz yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. çünkü eğitim-öğretim alanı çok çok önemli bir sektör” ifadelerini kullandı. Toplantıda konuşan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ da, “İzmir’de 8 yıl önce başlayan yolculuğumuza 6 kampüsle devam ediyoruz. Biz çok büyük bir Bahçeşehir ailesiyiz. Bütün dünyanın gündemi eğitim. Bahçeşehir Koleji olarak Türkiye’nin her yerine kaliteli eğitim götürmek üzere yola çıktığımızda amacımız bu eğitimin içeriğiydi. Çağdaş, teknolojiye ve evrensel bilime hizmet eden, önce ülkemizin kalkınması için yeni nesiller yetiştiren, sonra da dünyada fark sağlayacak bireyler yetiştirmekti. Bunun en iyi karşılık bulduğu şehirlerden biri de İzmir” dedi.

Anaokulundan liseye akademik içerik

STEM+A, Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM), Çift Dilli Eğitim, Kodlama ve Robotik, Master 6 gibi eğitim modelleriyle Türkiye’de eğitim dinamiklerini değiştiren kolej, Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde anaokulundan itibaren sunduğu eğitim içeriği ve eğitim ortamlarıyla öğrencilerini 21. yüzyılın dünyasında fark oluşturacak bireyler olarak yetiştiriyor.

5 yaşından itibaren dil kodlama

Bahçeşehir Koleji, öğrencilerini geleceğin dil kodlama ile 5 yaşından itibaren tanıştırıyor. Yeni nesil üretim biçimlerinin doğduğu disiplinlerarası çalışma disiplinini erken yaşlarda kazandıran kodlama eğitimi, Bahçeşehir Kolejinde hem atölye çalışmaları hem de derslere entegre şekilde uygulanıyor. Erken Çocuk Eğitiminde kodlama ile başlayan çalışmalar ilkokul, ortaokul ve lisede robotik çalışmalarıyla devam ediyor. Öğrenciler lego setlerini kullanarak özgün tasarımlar üretiyor, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler, Türkiye ve İngilizce derslerine entegre projeler geliştiriyor.

Yorumlama ve uygulama temelli eğitim

Bahçeşehir Kolejinde, öğrenme eksikliklerini birebir tespit eden deneme sınavları; bilgilerin pekişmesini sağlayan, bilişim teknolojileri ile donatılmış öğrenme ortamları ve aktif öğrenme istasyonlarının yer aldığı STEM Merkezleri ile keşfederek ve yaşayarak öğrenen öğrenciler, yorumlama ve uygulama temelli eğitim alıyor. Güçlü akademik altyapıyla yetişen öğrenciler, ulusal sınavlarda üstün başarılara imza atıyor. Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin liseye ve üniversiteye geçiş sınavlarında gösterdikleri başarıdan hafta sonları dahil ücretsiz olarak faydalandıkları Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi’nin, Bahçeşehir akademik kadrosu tarafından hazırlanan soru bankalarının; her hafta yapılan deneme sınavlarının, Bahçeşehir Performans İzleme ve Süreç Analizi’nin (B-PİSA) ve her öğrencinin potansiyelini en üst seviyeye taşıyan Kişiye Özgü Öğretim Modeli’nin büyük etkisi bulunuyor.

Çift Dilli Eğitim

Bahçeşehir Koleji, Türkiye’de öncülüğünü yaptığı Çift Dilli Eğitim ile erken çocukluk eğitiminden itibaren İngilizcede anadil becerisini edindiriyor. “Öğretmiyoruz edindiriyoruz” olarak özetlenen sistem ile öğrencilerin hayatın her alanında doğal ortamlarda İngilizceye maruz kalarak dil edinim süreçlerini tamamlamaları sağlanıyor. Çift Dilli Eğitim’de öğrenciler, anadili İngilizce olan eğitimciler ve Türk yabancı dil öğretmenleriyle birlikte çalışıyor. Çift Dilli Eğitim ile öğrencilerin; yabancı dilde okuma, yazma, dinlediğini anlama, konuşma becerilerini eşit derecede edinmeleri, Anadolu liseleri ve yabancı liselerde hazırlık sınıfı muafiyetine hak kazanmaları, Cambiridge Esol ve uluslararası sertifika sınavlarında başarılı olmaları, uluslararası sınavlarda ve proje yarışmalarında başarı kazanmaları, liseye geçişte yabancı dil başarısını en üst seviyede tutmaları sağlanıyor.