Şırnak Valiliği himayesinde "Her Eve Bir Çalışma Masası Projesi"yle 2 bin öğrenci çalışma masası ve kitaplığa kavuşacak.

Şırnak Valiliği himayesinde, öğrencilerin kendilerine ait özel çalışma alanlarına sahip olmasının hedeflendiği “Her Eve Bir Çalışma Masası Projesi" çerçevesinde Şırnak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 2 bin adet çalışma masası ve kitaplık üretimine başlandı.

Vali Cevdet Atay, öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmak amacıyla “Her Eve Bir Çalışma Masası Projesi" ile yola çıktıklarını belirterek, “Bu proje çerçevesindeki üretim faaliyetlerini merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize emanet ettik. Lisemiz adeta bir fabrika gibi faaliyet gösterirken, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimiz üretimlerine yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.

Vali Atay, evinde çalışma masası ve kitaplık bulunmayan öğrencilere katkı sunmak için başlatılan 2 etaplı projede, üretim aşamasının ardından toplam 2 bin adet çalışma masalarını ve kitaplıklarının dağıtımına başlayacağını söyledi.

Öğrencilerin çalışma masaları ve kitaplıklarına sahip olarak, kendilerine ait özel çalışma alanlarına kavuşacağını kaydeden Vali Atay, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, gençlerimiz, öğrencilerimiz böylece daha kaliteli bir çalışma ortamını da elde etmiş olacaklar. Bu kapsamda projemizde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlimize, ülkemize ve de öğrencilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.