Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EBDAD) tarafından 1 Mayıs 2026 tarihine kadar akredite edilen Sosyal Bilgiler Eğitimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Resim İş Eğitimi ve Sınıf Eğitimi bölümlerinin ardından Türkçe Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümleri de 01.05.2027 yılına kadar program akreditasyonu almıştır. 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcıları, Prof. Dr. Erdem Yavuz ve Doç. Dr. Alper Kaşkaya, bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret etti.

6 ayda 6 milyon kursiyer 6 ayda 6 milyon kursiyer

Ziyaret de  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan,  akreditasyon sürecinde katkıda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’in şahsında üniversite üst yönetimine ve tüm birimlere teşekkürlerini iletti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek EBYÜ’ deki kalite standartlarının her geçen yıl üst seviyelere çıktığını ifade etti. Eğitim Fakültesine göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebriklerini ileti.