Bask Erzincan İl Temsilcisi Turgay Erge’nin Yaptığı yazılı açıklamada hükümetin hakim ve savcılara verdiği maaş zammını eleştirdi.Turgay Erge yaptığı yazılı açıklamada "BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) Erzincan İl Temsilcisi Turgay ERGE bir basın açıklaması yaparak,  Adalet Bakanı Sn. Bekir Bozdağ’ın hakim ve savcıların maaşlarına seyyanen bin 155 lira zam yapılmasına ilişkin açıklamasına tepki göstererek, memurlar arasında cübbeli cübbesiz ayrımı yapılmasının çalışma barışına darbe vuracağını belirtti.

BASK Erzincan İl Temsilcisi Turgay ERGE basın açıklamasında şöyle dedi:

“Adalet Bakanı Sn. Bekir Bozdağ bugün yaptığı basın toplantısında, hakim ve savcılar ile Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına seyyanen bin 155 lira artış yapılmasını öngören yasa tasarını Meclise sunacaklarını ve Ekim ayında yasalaştıracaklarını açıklamıştır.

62. Hükümetin ilk icraatının iki buçuk milyon memuru bir kenara iterek hakim ve savcıların maaşlarına seyyanen bin 155 lira artış yapmak olması yaralayıcı, üzücü ve inciticidir.

2014 Ocak ayında aralarında hakim ve savcıların da olduğu memurlara net 123 lira artış verilirken, sadece hakim ve savcılara bir kalemde seyyanen bin 155 lira  artış verilmesi  çalışma barışını bozacak, kamuda çalışan değişik meslek grupları arasında kıskançlık ve husumet doğuracaktır.

62. Hükümet ilk icraatında ilk düğmeyi yanlış iliklemiştir. Anlaşılan odur ki, bundan sonraki düğmelerin yanlış iliklenmesine devam edilecektir.

1 Eylül 2014 tarihinde TBMM Genel kurulunda okunan 62. Hükümet programında “İlk defa 2012 yılı için memur maaşları toplu sözleşme ile belirlenmiştir.” İfadesini kullanarak 2014 yılında düşük zam verilmesinin vebalini sarı sendikalara yükleyenler, hakim ve savcılara yapılan seyyanen  bin 155 liralık artışı nasıl açıklayacaklardır?

BİZ BU FİLMİ DAHA ÖNCE DE GÖRMÜŞTÜK

90’lı yıllarda “postallı-postalsız memur” ayrımı ile sadece asker ve polis maaşlarına yapılan olağan dışı artışlar hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır.

Bu kez de memurlar arasında “cübbeli – cübbesiz” ayrımı yapılarak çalışma barışı bozulmaktadır.

Günün her saatinde ve ülkenin her köşesinde gerektiğinde canı pahasına kamu hizmetini vatandaşa sunan milyonlarca kamu görevlisini yok saymak, hiçe saymak, mesleklere veya sınıflara göre farklı işleme tabi tutmak kimsenin hakkı değildir.

Bu yaklaşım memurları üzmüştür, incitmiştir, yaralamıştır,  kırmıştır.

Memurlar ilk kez 2014 yılı Temmuz ayını zamsız geçirirken, ilk kez enflasyon farkları  “toplu peşkeş sözleşmesi” bahane gösterilerek ödenmezken, sadece hakım ve savcıların maaşlarına bir kalemde yüzde 29’luk zam yapılması insafla bağdaşmamaktadır ve vicdanları kanatmaktadır.

Buradan Sayın Başbakana çağrıda bulunuyorum:

Bu yaklaşım adil bir yaklaşım değildir. Bu yaklaşım yeni işbaşı yapmış bir Hükümete yakışmamaktadır. Bu yaklaşım hükümetin ilk icraatı olmamalıdır.

Sayın Başbakanın olaya el koyarak bu yanlış uygulamayı durdurmalı, söz konusu yasa tasarının seyyanen artışı tüm memurları kapsayacak şekilde düzenleyerek adaletin gereğini yerine getirmesini umuyor ve bekliyoruz. "dedi.