Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve beraberindeki birim amirleriyle birlikte Üzümlü Kaymakamı Buğra Karadağ’ı ziyaret etti. İlçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Aydoğdu, Kaymakam Karadağ’a görevlerinde başarılar diledi.
Ziyaret sırasında Üzümlü’de hayata geçirilen projeler, sosyal ve kültürel faaliyetler ile yatırımlar ele alındı. Vali Aydoğdu, devletin tüm imkanlarıyla ilçenin kalkınması için destek vereceğini belirtti.
Üzümlü’de yatırımlar hız kazanıyor
Kaymakam Buğra Karadağ, Vali Aydoğdu ve beraberindeki heyete ilçede devam eden çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Altyapı yatırımları, eğitim alanındaki gelişmeler, tarım ve hayvancılık projeleri, sosyal yardımlar ve kültürel etkinlikler görüşülen konular arasında yer aldı.
Üzümlü ilçesi özellikle tarım potansiyeliyle dikkat çekerken, bölgedeki üzüm bağları ve meyvecilik faaliyetlerinin Erzincan ekonomisine katkı sağladığı ifade edildi.
Eğitim ve sosyal projeler gündemde
Vali Aydoğdu, ilçede eğitimin niteliğinin artırılması için yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti. Yeni okul binaları, bakım ve onarım faaliyetleri ile sosyal etkinlikler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin daha modern ortamlarda eğitim görmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi iş birliğiyle projelerin sürdürüldüğünü kaydetti.
Ayrıca gençlere yönelik sosyal projelerin önemine değinildi. Spor tesislerinin geliştirilmesi, kültürel etkinliklerin desteklenmesi ve gençlerin ilçede daha aktif rol alması için yapılacak projeler görüşüldü.
Tarım ve kırsal kalkınma çalışmaları
Üzümlü ilçesinin tarımsal üretim kapasitesi, Erzincan’ın en önemli değerlerinden biri olarak öne çıkıyor. Kaymakam Karadağ, özellikle üzüm, elma ve ceviz üretiminin arttığını, çiftçilere yönelik desteklerin sürdüğünü belirtti.
Vali Aydoğdu da Erzincan’ın kırsal kalkınmasının tarımsal projelerle güçleneceğini vurguladı. Çiftçilerin modern üretim teknikleriyle desteklenmesi ve ürünlerin pazarlanmasında yeni adımlar atılacağını söyledi.
Yerel yönetim iş birliği
Ziyaret sırasında Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun da ilçede belediye ile kaymakamlık arasındaki iş birliğine dikkat çekti. Üzümlü’de altyapı, çevre düzenlemesi ve sosyal alanların geliştirilmesi için ortak projelerin hayata geçirileceğini kaydetti.
Vali Aydoğdu, devletin tüm kurumlarının birlikte çalışmasının önemine değinerek, Üzümlü’nün gelişimi için gereken tüm desteklerin sağlanacağını belirtti.
Vatandaş odaklı hizmet anlayışı
Ziyaretin sonunda Vali Aydoğdu, kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetinin esas alındığını ifade etti. İlçede yaşayan her bireyin ihtiyaçlarının hızlı ve etkili bir şekilde karşılanması için çalışmalara devam edileceğini söyledi.
Kaymakam Buğra Karadağ ise Vali Aydoğdu’ya ve beraberindeki heyete teşekkür ederek Üzümlü için yürütülen projelerin kararlılıkla devam edeceğini dile getirdi.
Next





