Ülkemizdeki inşaat hacimlerinin artması ve son 10 yılda kalite standartlarının hızlı büyümesi, bu sektördeki yatırım hacmini artırmış ve binaların kalitesini artırmıştır. Binaların estetik anahtarı, binanın birincil dikkatini çeken ve binanın kalitesini yansıtan dış kısımlarıdır.

 Homojendir, yüksek ısıya ve suya dayanıklı özelliklere sahiptir ve lif içermez. Dış duvarlarınızda işleyebileceğiniz ve kumaşa benzeyebileceğiniz bir yapıya sahiptir. Cephe cepheleri, taban kornişleri, kapı kepenkleri ve kornişler için en önemli dekoratif elemanlar kolayca istenilen renkte boyanabilir ve dış cephe kaplama uzun yıllar kullanılabilir.

 Dış Kaplama Nerede Yapılır?

 Cephe kaplaması işlemleri ayrıca küf, nem, nem ve kabarcık oluşumu gibi sorunların oluştuğu yerlerde de gerçekleştirilir. Ayrıca, binalarda çatlakların olduğu yerlerde ve mukavemetlerini kaybettikleri yerlerde de uygulanır. Buna ek olarak, dış cephe kaplama, ısı ve ses yalıtımı gerektiren konut, kamu ve idari binalar dahil olmak üzere her türlü binada kullanılır.

 Hem binanın iç yüzeyinden hem de dış kaplamadan yapılabilir ve 3 farklı teknolojiyi kullanarak her iki parçadan da yapılabilir. 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve bu yasaya uygun olarak yayınlanan binalarda enerji verimliliği ile ilgili düzenleyici belgeler uyarınca, 1 Ocak 2011'den itibaren yapılacak yeni binalarda yalıtım standartlarına uyulması gerektiği öngörülmektedir.

 Kaplama Nasıl Yapılır?

 Kaplama, biz insanlar giyinirken, cephe kaplama panellerinin kullanılmasıdır. Bu adı binanın dışına veriyoruz. Binalardaki dış cephe kaplamaları neye benzer? İlk yıllarda, bir ceket ve “ceket” kelimesine eşdeğer başka ceketler çağırdı. Binaların ısı yalıtımı, dış yalıtım sağlanmak suretiyle oluşturulur ve farklı katmanlardan oluşur.

 Çünkü her binanın gereksinimleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle, her yapının farklı yalıtım ihtiyaçları vardır. Dış duvar kaplamasının yapımı sırasında, yani “ısı yalıtımı”, ısı yalıtım malzemeleri bu gereksinimlere uygun olarak seçilmeli ve dış cephe kaplama, sistemin tercih edilen ısı yalıtımı yöntemine uygun olarak yapılmalıdır.

 Dış Cephe Kaplamanın Pratik Faydaları Nelerdir?

 Doğal kaynakların tüketimini ve hava kirliliğini azaltırsınız. Dış kapağı koruyucu bir kabukla yaparsanız, ortalama% 50 yakıt tasarrufu ve kişisel harcamalardan tasarruf edersiniz. Kaplama sisteminin kurulu olduğu binalarda evlerin sıcaklığı eşit olarak dağılır.

 Dış kaplama binanızın güvenliğini arttırır. Nem ile, sıcak ve soğuk duvarların neden olduğu aşınmayı pratik olarak azaltabilirsiniz. Binanızın dış tarafında, dış cephe kaplaması tarafından yaratılmış estetik bir görünüme sahipsiniz demektir.