Gebelik sonlandırmak için yapılan kürtaj işlemi, rahim içine yerleşmiş ama istenmeyen gebeliğin sonlandırılması, rahim içine yerleşmiş ama devam etmeyen gebeliğin alınması ya da rahim içine yerleşmiş ama anne ya da bebek de sağlığı olumsuz yönde etkileyecek bir durum söz konusu olduğu zaman uygulanan işlemdir.

 

İşlem öncesi doktorunuza tıbbi geçmişiniz hakkında mutlaka önemli ve doğru bilgileri vermelisiniz. Örneğin, daha önce doğum yapıp yapmadığınız, yaptıysanız doğum esnasında oluşan herhangi bir sorun varsa , doğum sonrası alerjik reaksiyon geliştiyse, şekli ve yaşı, sürekli ilaç kullanmanıza sebep olan ya da anestezi almanıza engel teşkil edecek hastalıklarınız ve buna bağlı kullandığınız ilaçlar, sigara, alkol ya da madde bağımlılığı gibi alışkanlıklarınız gibi bilgileri mutlaka paylaşınız. İşlem öncesi 5 saat aç ve susuz kalmanız gerekmektedir daha doğrusu midenizin tamamen boş olması gerekir.

 

Vakumlu kürtaj işlemi ağrılı bir işlemdir. Bu sebeple işlem sırasında hastaya lokal yada genel anestezi uygulanır. Hangi anestezi türünün uygulanacağı hastanın tıbbi durumu, kullandığı ilaçlar, doktorun ve hastanın ortak vereceği karara bağlıdır. Normal doğumu olan kadınlar lokal anestezi ile kürtaj olurken çok acı çekmezler. Özellikle doğumunu normal doğum ile yapmış hastalarda bu yöntem tercih edilmektedir. Lokal anestezi de sadece işlem bölgesi uyuşturulur ve işlem bu şekilde yapılır.

 

Genel anestezide ise, anestezi doktorumuz hastanın kolundan bir damar yolu açar ve hastanın işlem sırasında uyumasını ve hiçbir şey hissetmemesini sağlayacak sadece işlem süresi kadar uyuyabileceği bir ilaç verilir. Buna sedasyon anestezi denir kısaca derin uyku hali. İşlem bittikten sonra hasta uyandırılır ve uyanmakta hiç güçlük çekmez. İşlemin süresi 7-10 dakika sürmesinden dolayı hasta hemen uyanır ve hafif bir uyku hali olur biraz dinlendikten sonra istediği yemeği yiyip istediği içeceği içebilir.

Fiyatlar;

Kürtaj fiyatları hastanın tıbbi durumuna göre, yaşına göre, işlemin hastanede yapılması gerekliliğine ya da isteğe bağlı ek işlemler yapılmasına göre değişiklik gösterebilir.

İşlem öncesi muayene ve işlem sürecindeki anestezi ve işlem sonrası kontrol dahil olmak üzere nakit olarak;

 

8 haftaya kadar olan gebeliklerde 1500 TL

8 - 10 haftaya kadar olan gebeliklerde 1750 TL

olarak belirlenmiştir.

Kürtaj işlemi sonrası 10-15 içinde kontrole gelmenizi bekliyoruz. Gelmemeniz durumu sıkıntı yaratmaz, işlem sonrası kontrolünüz yapılıp işlem öyle tamamlanmaktadır.

Kürtaj işlemi sonrası  hastamızı 10-15 dakika kadar dinlendiriyoruz. İşlem sonrası size antibiyotik ve ağrı kesici reçete veriyoruz. Antibiyotiği kutu bitene kadar, ağrı kesici ağrınız oldukça kullanmanızı öneriyoruz, ağrınız olmadığı zaman içmenize gerek yoktur . İşlemi takip eden ilk 15 gün ara ara adet ağrısı gibi ağrı ve kanamalarınız, lekelenmeleriniz olabilir. Tam tersi hiç bir kanama yada ağrı olmayabilir de, iki durumda normaldir sizi tedirgin etmesin. Yine de sizi şüpheye düşüren bir durum gelişirse mutlaka bizimle iletişime geçmenizi öneriyoruz. 



İşlem sonrası 3 hafta kadar cinsel ilişki yasağı olmaktadır. Yine aynı süre kadar ayakta duş alınması, banyo yapılmaması ya da işlem bölgesine özel bir hijyenik metod kullanılmaması gerekmektedir. Bu süre zarfında deniz havuz gibi enfeksiyon kapmasına sebep olacak yerlerden uzak durmanızı öneririz.


 

Aklınıza takılan her soru ve sorunda mutlaka bize yazıp danışmaktan çekinmeyin.

İşlem sonrası ilk adetinizi, 3-6 hafta aralığında yani 45 gün içerisinde görmenizi öngörüyoruz. Adet gecikmesi olabilir bu durum normaldir. 6.haftadan sonra da adet olmadıysanız mutlaka haberleşmemiz gerekmektedir