Milli Eğitim Bakanlığının "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde "Şiir Temalı Video Yarışması" düzenliyor. İlkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere yönelik yarışmanın son başvuru tarihi 3 Mayıs 2024 olarak belirlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada yarışmanın detaylarını paylaştı. Kökrek, "Öğrencilerimizin şiir evrenine adım atmalarını sağlayarak onların beğendiği şiirlerden hareketle kurgulayacakları videolarla yeteneklerini konuşturmalarını istiyoruz" dedi.

Kökrek, yarışmanın öğrencilerin hem sanatsal ve edebi yeteneklerini ortaya çıkaracağını hem de onlara dijital dünyanın kapılarını aralayarak yeteneklerini gösterme fırsatı vereceğini söyledi. Geçen ay düzenlenen "Kutadgu Bilig’ten Hareketle Nesne Tasarımı Yarışması"nda ortaya çıkan güzel tasarımları da tebrik eden Kökrek, bu ayki yarışmada da öğrencilerin yeteneklerini videolar ile göstermelerini beklediğini belirtti.

Erzincan'da tarihi eser niteliğinde hayvan figürlü kaya parçası ele geçirildi Erzincan'da tarihi eser niteliğinde hayvan figürlü kaya parçası ele geçirildi

Yarışmanın sonuçları 10 Mayıs 2024 tarihinde kurumun sosyal medya hesaplarından duyurulacak.