CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan'da gerçekleştirdiği basın açıklamasında 2023 genel seçimin ardından ülkenin gündemini belirleyen yerel seçimlere odaklanmanın, depremin etkileri gibi önemli ulusal meselelerin göz ardı edilmesine yol açtığını dile getirdi.

Sarıgül, depremin ardından alınan seçim kararının, deprem bölgesindeki sorunları görmezden gelindiğini ve ülke meselelerinin arka plana itildiğini vurguladı. Ülkenin önündeki en büyük kurtuluşun ekonomik milliyetçilik olduğunu belirterek, işsizlik, geçim sıkıntısı, yoksulluk ve enflasyonla mücadele etmek için üretime dayalı bir ekonomi modeline geçilmesi gerektiğini savundu. Ekonomik milliyetçiliğin, yerli üretimi teşvik etmek, ihracatı artırmak ve ithalatı azaltmak anlamına geldiğini ifade etti.

2024'ün Erzincan için özel bir yıl olması gerektiğini vurgulayan Sarıgül, "Can Erzincan Yılı" ilan ettiklerini belirtti. Bu kapsamda, Erzincan'ın tarihi ve kültürel özelliklerini dünya geneline tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ve medya platformlarından yararlanılacağını açıkladı.

Sarıgül ayrıca, her ayın 24'ünde Türkiye'nin çeşitli illerine giderek Erzincan'ı tanıtacağını ve dünya çapında tanıtım faaliyetleri düzenleneceğini belirtti. Erzincan'ın güzelliklerini, kültürünü ve geleneklerini dünyaya duyurmak için konserler ve gösteriler gibi etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti.

Son olarak, Erzincanlıları, Erzincan'ın güzelliklerini tanıtmaya ve ilin potansiyelini artırmaya davet eden Sarıgül, "Plakamız 24, ayarımız 24, 2024 Can Erzincan Yılı hayırlı uğurlu olsun" dedi.