Türkçe karşılığında Müşteri İlişkileri Yönetimi olarak bildiğimiz Customer Relationship Manager, yani CRM, bir işletme için müşteri memnuniyetinin belirlenmesinde en büyük etkiye sahiptir. En profesyonel ve doğru şekilde oluşturulan, yönetilen CRM sistemi, sonucunda firmaya başarı ve daha fazla satışı da getirecektir. CRM nedir veya bu sistemi nasıl açıklayacağımıza bakarsak en temelde müşteri etkileşimlerinin toplandığı yer olarak açıklanabilir. Mevcut olan müşteri ve potansiyel müşteriler ile bu sistem ile çok daha iyi bir iletişim sağlanır. Satış süreci için teklif, satış sürecinde performans ölçme, müşteri satış geçmişi, müşteri bilgileri gibi hizmetleri sunar. Mavvo ile bu süreci profesyonelce yönetmeye hemen başlayabilirsiniz.

CRM’nin İşletmelere Sağladığı Avantajlar

CRM, her sektör için avantajlara sahiptir. Zaten satış veya hizmete dayalı olan tüm sektörler için esas olan bir konu vardır; müşteri ve pazar analizini iyi yapabilmek. CRM sistemiyle birlikte mevcut veya potansiyel müşteriler ile daha profesyonel bir iletişim süreci yönetilir. Sektörün ihtiyaçları veya talepleri CRM programı sayesinde çok daha iyi analiz edilebilir.

Sistem içerisinde müşteri geçmiş deneyimleri de göz önünde bulundurulabilir. Bu ilerleyen süreçler için daha iyi analizler yapılması ve müşteriye ihtiyacı olanın sunulması demektir. Bu işletmeler için müşteri sadakati de getirir. Çünkü müşterinin profiline özel bir analizin, teklifin, kampanyaların olması, bireylerin kendini özel hissetmesini de sağlar. Burada önemli olan sistemin profesyonelce oluşturulması ve donanımlı bir ekip tarafından sürecin yönetilmesidir.

CRM'yi Kimler Kullanmalıdır?

Daha çok satışa yönelik bir sistem gibi dursa da CRM’nin müşteri ilişkileri yönetimi, müşteri ve hizmet problemlerinin çözümü, hizmetlere dair alınan iyileştirici geri dönüşler noktasında da avantajlar sağlar.

●       İyi bir müşteri hizmetleri sistemi kurmak isteyenler,

●       Ürün veya hizmetlerini çok daha profesyonelce tanıtmak isteyenler,

●       Müşteri geri dönüşlerinin tek bir havuzda toplanarak analizler yapılmasını sağlamak isteyenler, CRM yazılımı ile işlemlerini yapmalıdır.

Bu sistemin kim veya hangi sektörün kullanabileceği noktasında ise geniş bir kategoriden söz edebiliriz. Satış veya pazarlama, e-ticaret hizmetleri, e-ticaret çözümleri gibi alanlarda bulunuyorsanız mutlaka bu sistemden faydalanmalısınız.

CRM Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Genelde CRM tanımı aynı olsa da oluşturulan programlar farklılık gösterebilir. Seçmiş olduğunuz paket belirli hizmetleri kapsayabilir. Ayrıca bulunduğunuz sektör ve firmanız dahilinde hedef kitle kapasiteniz de değişiklik gösterebilir. Ancak her ne şekilde olursa olsun crm programını seçerken, kullanımı sağlayacak ekip için basit bir kullanıma sahip olmalıdır.

●       Pazarlama stratejiniz ile satış sürecinin uyumu

●       Müşteri sorunlarını düzenli toplama ve analiz yapabilme

●       Satış sürecinin otomatikleştirilmesi

●       Kampanyalarda özelleştirmeler yapabilme

●       Müşteri veri ve bilgilerini yönetim

Bunlar ve benzer özellikleri kapsayan programlar firmanız için daha fazla verim sağlayacaktır. Mavvo’da firmanız için sunulacak crm hizmeti için ekibimizden bilgi alabilirsiniz.

CRM ve daha fazlası için https://mavvo.com.tr/ ‘ye tıklayabilirsiniz.