Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, 5362 sayılı esnaf ve Sanatkârlar Kanunu'nun 62. maddesi doğrultusunda, il genelinde özel halk otobüsü yolcu tarifelerinde değişiklik yapıldığını duyurdu. Limon, 13 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Limon'un yaptığı açıklamada, özel halk otobüsü mesleğiyle uğraşan birlik üyelerinin talepleri doğrultusunda yapılan toplantı sonucunda fiyat değişikliğine gidildiği ifade edildi. Bu değişikliğin temelinde, son onaylanan tarifenin 8 Ağustos 2023 tarihinde belirlendiği, tam bilet fiyatının 12,00 TL, öğrenci bilet fiyatının 10,00 TL ve nakit (kartsız) ödemenin 15,00 TL olarak belirlendiği hatırlatıldı.

Başkan Limon, geçen süre zarfında asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk zam, işçi ve işçilik ücretlerindeki olağanüstü artışlar, araç yedek parçalarındaki büyük artışlar, araç sigorta ücretlerine otomatik olarak gelen aylık zamlar, MTV ücretlerinin yüzde 58 oranında artış göstermesi ve akaryakıt fiyatlarındaki artış gibi ekonomik faktörlerin, yeni bir fiyat tarifesini zorunlu kıldığını vurguladı.

Birlik Yönetim Kurulu toplantısında maliyetler ve vatandaşların alım gücü gibi çeşitli kriterlerin göz önüne alındığını belirten Limon, yapılan incelemeler ve dikkatli değerlendirmeler sonucunda 13 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifenin tam bilet için 14,00 TL, öğrenci bilet fiyatının 11,50 TL ve nakit (kartsız) ödemenin 17,00 TL olarak onaylandığını ifade etti.

Başkan Bedir Limon, vatandaşların anlayışına ve desteğine teşekkür ederek, yeni tarifenin mali durum ve ekonomik koşullar doğrultusunda oluşturulduğunu sözlerine ekledi.