Bu günki yazım yine bir misalden oluşuyor

Memleketin birinde bir imam yaşarmış. Bu imam hutbede devamlı yanlışlar yaparmış. Cami cemaati bu bir çözüm bulmak lazım diye düşünmeye başlamışlar. Ne yapsak ne etsekte Bu imamın yanlış okumalarını düzeltsek diye düşünmeye başlamışlar. O sıra içlerinden biri ben buldum çözümü diye seslenmiş. Nasıl olacak demişler. Fikri ortaya atan imamın baş parmagına bir ip baglayıp mimberden aşagıya sarkıtalım demiş.Yanlış okudukca ipi çekeriz düzeltir.Tamam demişler Konuyu imama açmaya karar verirler.İmamda fikre sıcak bakar. Fakat içlerinden biri art niyetlidir. İp imamın baş parmagına bağlanır mimberden sarkıtılır o ara o art niyetli olan ipin ucunu tutar. İmam efendi ne okursa okusun yani yanlışta okusa dogruda okusa ipi çekmeye başlayınca imam iyice karıştırmıştır.Artık ne yapacagını şaşırmaktadır. Cemaat başlar homurdanmaya imam birde bakar ki ip başkasının elinde Der ki ;Ey cemaat görüyrum ki homurdanıyrsunuz yanlış okudugumu düşünüyorsunuz ama yapacak fazla bir şeyim kalmadı maalesef ipin ucu puştun eline geçmiş.

Günümüzde de böyle olmuyor mu ipin ucu puştun eline geçince toplumda bir sürü sıkıntılar yaşanmıyor mu ? Allahım sen bize aklı selim imamlar ve saf saf olan müslümanların kardeşliğini nasip et ipimizi düşmanlarımızın eline verme.Birlik ve beraberliğimizi bozma.

(Dogru dürüst dinimizi anlatmaya çalışan ve bizlere bütün gayretiyle namazımızı kıldıran düzgün; kirlenmemiş tüm imamlarımızı tenzih ediyorum.)