KAİNATIN EFENDİSİNE MEKTUP

                                                   —4---

                     RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN C.C. ADIYLA

                                   EY SEVGİLİLER SEVGİLİSİ

HZ.MUHAMMED s.a.v.Yedi kat semada ismi Ahmet yerde Muhammed olan Efendim canım sana feda olsun 
Hakkın Cemalini sendin gören.Efendim kainat senin hürmetine yaratıldı canım feda olsun ey sevgili.Senin ayak bastığın o dikenli sokaklara yüzümü süremedim,Sana atılan taşlara ve de oklara siper olamadım,Sana layık ümmet olamadım ne olur affet Sen şefaat etmezsen bizim halimiz ne olur.

Efendim yalan dünyada mutluluk huzur görmeyen bu kulunu,Medine kokusunda,Mekke kokulu baharlardan mahrum etme.Nur dağının iniltisi çınlasın kulaklarımda. Bedirde okunan duaya bende amin diyeyim.UHUDA benimde gözyaşım dökülsün.

                               EY SEVGİLİLER SEVGİLİSİ

Efendim Sen elimde tutarsan yaratanın sevdiği kul olur,Senin sevginle ulaşırım BEYTULLAHA,RAVZAYA,MİNAYA,SAFA ile MERVEYE.Çöllerin kavurucu sıcağında Senin sevginle günahlarımdan arınıp,bütün mesafeleri sürünerek o kutlu beldelere varırım.Efendim nasip ette varayım orada kalayım orada ebediyete uyanayım.H.z.Bilal in yanık sesiyle ezanlar okuduğu mabedi göreyim.Gönülde ki putlar kırılsın ufkum da yeniden dolunay doğsun.Gel ey SEVGILI düşlerime gel beni makamına huzuruna al.

Senin hasretinle yanan gönlümün başka tesellisi yok gel artık.
SEVGILI ben hep o rüyada hep kalayım.Kalbim seninle tanıdı sevdayı, bense kırmızı bir gül verip canana, tanıtamadım seni ey SEVGİLİ.Ruhum sensiz kördü,karanlıktı.Sen,gören gözüm oldun ruhumun.Ben nefis gözlüğümü çıkarıp ta,gözümün içine bakanlara gösteremedim seni ey SEVGİLİ..Sen ıslah ettin yüreğimi,huzurum oldun nurlandırdın kalbimi.

                              EY SEVGİLİLER SEVGİLİSİ
Ben ise nice sıkıntılı dostlarıma,yüreğimdeki sevgini onlara anlatıp ta, huzur veremedim ey SEVGİLİ..! Sen solmasını istemediğim yüreğimde açan gülüydün,çiçeğiydin ruhumun, bense SÜNNETULLAH deryasına bir bardak su bile dökemedim ey SEVGİLİ..! Sen her türlü ziyafet verdin doyurdun,ben ise hadis sofrasına oturup ta bunların lezzetini tadamadım ey SEVGİLİ..! Sen her türlü dertlere ilâçtın,dermandın yaralı paslı yüreklere.Ben ise göz yaşımdan su akıtıp ta sana layık ümmet olamadım ey SEVGİLİ..! Sen hep ahlâk merdiveninin en zirvesindeydin.Bense terbiye kıyafetini giyip,Senin huzuruna çıkamadım ey SEVGİLİ..! Sen hoşgörü deryasıydın, aktın paslı  kalbimin derinliklerine.Ben ise tövbekar olup ta günahlardan arınamadım ey SEVGİLİ.! Sen yanık sevdamsın ,Seni göremeyişim veya göremeyecek oluşumun ümitsizliği ateş olup ta yakar beni.Ben ise Rahmana yalvarıp bir damla rahmet diledim ey SEVGİLİ.! Yaşamaya en lâyık aşk sende,görülesi göz,duyulası söz sende ne olur bu günahkarın mektubunu kabul buyur,fani dünyada gülmeyen bu engelli kulunu gerçek alemde sevindir yüzünü güldür,sevgililer sevgilisine komşu eyle ey SEVGİLİ.!

                                                                                               **Turan KELEŞ**