Herkese selamlar!

Her alanda olduğu gibi kimya alanında da konunun özüne yönelik bilgilere sahip olmak gerekir. Kimya dersinde başarılı olabilmemiz için öncelikle bu dersi sevmemiz gerekiyor. Bu yolda kendine bir hedef koyduysan, bu hedefi başarmak istiyorsan taşın altına elini koyacaksın.

Bu sınav sürecinde, öğrenciler de az çalışıp, çok şey kazanmayı hedefliyorlar. Sabırlı olmak yerine, tahammülsüz bir şekilde her şeyden vazgeçmeye çalışıyorlar. Oysa doğru olan, yılmadan devam etmektir. Eğer yarı yolda bırakırsan kaybeden sen olacaksın. Başarmak istiyorsan mücadele edeceksin. Bu yüzden çalışasım yok demeyeceksin. Herkes çalışacak, emeğini verecek ve ciddiye alacak. Sen elinden gelenin en iyisini yapar  ve hakkını vererek çalışırsan, Allah’ın izni ile hedefine ulaşırsın. Buna rağmen olmazsa nasip der geçersin. Demek ki hayırlısı böyleymiş.

Ama her ne olursa olsun biz çalışmaya devam edeceğiz. 

Zor olduğunu bilin! Önce zor olandan başlamak lazım. Aslında öğrenmek o zorluklarla mücadele sırasında gerçekleşiyor zaten.

Benim kapasitem artık bu kadar deme! Kimsenin zekâsı sabit değil, geliştirilebilir. Diğerlerinin özel bir güçleri yok. Nobel Kimya Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın da dediği gibi; ‘Çoğu insan zekâya inanır, ben inanmıyorum. Bizi birbirimizden ayıran emektir. Ben çalışmaya inanıyorum.’ 

Çalışmayı devamlı kılabilmemiz için de sabırlı olmak gerekir.

Kimya da sizi çok fazla öne taşıyacak olan bir derstir. Maalesef ki Türkiye geneli kimya ortalaması çok düşük olduğu için bir soru fazla yapmanız, sizi çok fazla kişinin önüne taşıyabilir.

Kimya konuları birbirleriyle bağlantılıdır. İlk konuları çok iyi öğrendikten sonra geri kalanların üzerine ekleyerek gitmeliyiz. O yüzden kimya da pes etmek yok.

Hocam ben Kimya’yı hiç yapamıyorum ve zorlanıyorum, soru çözerken soru kalıplarını bilmiyorum diyorsanız;

Yapamıyorum demeyin. Çünkü kimya çalıştığınızda en çok karşılığını verecek olan derslerden biridir. Konuyu biliyor ve soruyu dikkatli okuyorsanız karşılığını vereceğini düşünüyorum.

Öncelikle doğru ve seviyenize uygun kaynak seçimi yapmalısınız. Çünkü doğru kaynak seçmediğinizde zaman kaybediyorsunuz. Buna çok dikkat edin ve kendi seviyenize uygun kaynak seçin ve konu eksiği bırakmayın.

Herkes ciddi bir şekilde ders çalışıyor ama maharet bu çalışmaya, büyük bir sabırla sonuna kadar devam edebilmekte, sizi herkesten farklı kılacak olan da bu...

Çalışmalarınızda başarılar diler, değerli okurları saygıyla ve sevgiyle selamlarım…

Görüşmek üzere…