31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Yüksel Çakır Belediye Başkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulunda adaylık başvurusu yaptı.

2009-2014 yılları arasında Erzincan Belediye Başkanlığı yapan Yüksel Çakır, Erzincan'dan bağımsız belediye başkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurunu yaptıktan sonra Adliye önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Yüksel Çakır, "Bugün,  20 Şubat 2024 tarihinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Erzincan Belediye Başkanı adayı olarak, tüm Erzincan halkına hizmet etmeyi, Erzincan'ın farklılıklarını temsil etmeyi, bugünün değil geleceğin Erzincan'ını inşa etmeyi ve her fikrin, her düşüncenin değer gördüğü bir yönetim sergilemeyi hedefliyorum.

Erzincan için kuvvetli yağış uyarısı Erzincan için kuvvetli yağış uyarısı

2009-2014 yılları arasında gösterilen ilgi, alaka ve duyguları karşılama ve Erzincan'ın ihtiyaçlarını karşılama adına, Erzincan Belediye Başkan adayı olma kararı aldım. Bu süre zarfında, gece gündüz demeden, Erzincan'ın ve Erzincan halkının ihtiyaçlarını küçük büyük, genç yaşlı, kadın erkek, engelli engelsiz demeden, tüm kurum ve kuruluşlarımızla oluşturduğumuz paydaşlık ve ortaklık anlayışı ve vizyonuyla hep birlikte Erzincan'da yaşayan tüm kent sakinlerinin hizmetine adadık.

Bu süre zarfında, altyapıdan üst yapıya, çevresel dönüşümden yeşil alan çalışmalarına, kentsel tasarımdan dönüşüme kadar birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdik. Erzincan'ı, sayın Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım beyefendi ve tüm bakanlarımız, milletvekillerimiz, valilerimiz, yöneticilerimizle birlikte bugünkü seviyesine getirdik. Bu süreçte emeği geçen herkese minnettarız.

Bugün attığımız adımla önümüzdeki 5 yılın ve sonraki dönemlerin hayallerine, rüyalarına, ihtiyaçlarına gelecek vizyonuna bir sayfa açıyoruz. Bu hayırlı bir yarış olacak, bu hayırlı bir rekabet olacak. Kimse kimseyi incitmeyecek, kimse kimseyi kırmayacak. Çok çevreci ve duyarlı bir kampanya ile kimse kaybetmeyecek bir süreç olacak. Çünkü hepimizin ortak çatısı, ortak paydası, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanarak gururlandığı, vatanımız, devletimiz yüzyıllardır kader birliği yapan milletimizdir. Hepimizin ata ocağı, baba ocağı olan 9 ilçesi, 522 köyüyle 22 mahallesiyle Erzincan'ımız!

Erzincanımız bu seçimde ilkleri yaşayacak. İttifakın belediye başkan adaylığı da bağımsız belediye başkan adaylığı da Erzincan halkı ve seçmeninin ilk kez yaşayacağı bir süreç olacak. Bu seçimde Erzincan'a hizmet etmek için yola çıkan tüm partilerimizin adaylarına kolaylık diliyorum.

Erzincan'da yaşayan tüm vatandaşlarımız bizim yöneticiliğimizde paydaşımızdır. Dünden bu güne üzüntülerimizi de sevinçlerimizi de birlikte yaşadığımız hemşehrilerimiz, kent sakinlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kıymetli mensupları, emniyet teşkilatlarımızın fedakar mensupları, sağlık, eğitim ve tüm kurumlarımızın çalışanlarıyla bu kampanya sürecinde tanışacağız.

Onlar ülkemize, milletimize hizmet ederken bizlerin komşuluk hukukundan kent sakinleri olmalarından dolayı baş tacımızdır. Erzincan'da ne kadar kalırlarsa kalsınlar sonrasında fahri hemşehrilerimizdir. 2014 yılında yaşları itibarıyla bizleri tanımamış, yollarımız kesilmemiş gençlerimiz, öğrenci kardeşlerimiz bizlerin istikbali, geleceğimiz teminatıdır.

Onları dinleyecek, nasıl bir şehir, nasıl bir gelecek istediklerini paylaşacağız. Eğitimden spora, sanattan sosyal hayata dair düşüncelerini alacağız, birbirimizi anlayacağız. Bu şehrimizin ve ülkemizin geleceği için çok önemli. Kıymetli Erzincanlılar, kent sakinleri, bu şehir, bu ülke insanı her şeyin en güzeline layıktır. Bizler bu şuur ve bilinçle, dün olduğu gibi bu gün, bu gün olduğu gibi gelecekte enerjimizi inanarak düşünerek, çalışarak ortaya koyacağız. Bizler sizlere kulak verdik, sizlerin fikirlerine, düşüncelerine, desteklerine önem verdik ve inandık. Şimdi inandığımız yolda Erzincan için yürüyeceğiz. Gayret, çaba, emek bizden, destek sizlerden, başarı Allah'tandır.

Bu vesile ile Ilıca ilçemize meydana gelen kaza dolayısıyla bekleyen ailelerimize, Ilıca'ya ve Erzincan'ımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, gece gündüz çalışan tüm ekiplere teşekkür ediyorum." dedi.