Sebze fidesi üretimi yapan seralar, hem Erzincan'ın hem de çevre illerin fide ihtiyacını karşılamak için yoğun bir çalışma içerisinde. Bu dönemde Erzincan’daki seralarda yetiştirilen fideler, toprakla buluşmaya devam ediyor.

Erzincan’da gerek açık alanlarda gerekse seralarda hummalı çalışmalar sürüyor. Fide dikim sezonunda, seralarda yetiştirilen domates, biber, salatalık, patlıcan, kavun, karpuz, kabak gibi birçok sebze fidesi satışa sunuluyor. Seralarda haftalar öncesinden başlanan tohum ekimleri, dış alanlarda devam eden fide dikimleriyle birlikte üreticiler geçen yıllara oranla daha fazla ekim yapıyor.

AK Parti İl Başkanı Çetin Özyurt'tan Kurban Bayramı Mesajı AK Parti İl Başkanı Çetin Özyurt'tan Kurban Bayramı Mesajı

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Özcan Tekin ve beraberindeki teknik ekip, Erzincan ve çevre illerin fide ihtiyacını karşılayan üreticileri ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Erzincan’daki seraların piyasanın taleplerine uygun, kaliteli sebze fideleri ürettiğini ve bu fidelerin hem Erzincan’a hem de çevre illere gönderildiğini belirtti.

Seracılarla yapılan görüşmelerde, Erzincan’da faaliyet gösteren seraların, kaliteli fide üretiminde başarılı olduğu vurgulandı. Murat Şahin, “Seralarımızda çok kaliteli fideler üretiliyor. Erzincan, bu alanda kendi ihtiyacını karşıladığı gibi çevre illere de fide tedariki sağlıyor. Fidelerin burada üretilmesinin avantajları çok fazla. Hastalık ve zararlı açısından sürekli kontrol altında tutuluyorlar. Her türlü sebze fidesini ilimizde yetiştirebiliyoruz, bu da ürün çeşitliliğini artırıyor ve istihdama büyük katkı sağlıyor. Fidede nakliye masrafı ortadan kalkıyor. Seracılarımız sattıkları fideleri takip ederek sahip çıkıyor, bu da üreticilere çeşitli avantajlar sağlıyor” şeklinde konuştu.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler de seraları sürekli gezerek teknik açıdan denetim yapıyor ve üreticilere destek sağlıyor.

Kaynak: iha