Kız isteme günleri şüphesiz insanlar için en önemli ve özel günleri arasında bulunuyor. Bu özel günde gelinin evine giderken damat tarafının isteme çiçeği götürmesi gerekiyor. Çiçeğin isteme gününü hatırlatacak kadar güzel ve gelini mutlu edecek özellikte olması gerekiyor. Bu nedenle isteme öncesinde çiçeğin seçiminde damadın zaman harcaması gerekiyor.

Damatlar tarafından kız istemeye götürmek amacıyla tercih edilen popüler çiçekler ise şunlar oluyor;

●    Gül

●    Orkide

Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu

●    Lilyum

●    Papatya

Bu çiçekler genellikle buket halinde tercih ediliyor. Çiçeklerdeki adet sayısı ise kişilerin isteğine göre değişiyor.

Gül

Kız isteme için tercih edilen çiçeklerin başında gül yer alıyor. Sevgiyi simgeleyen güller isteme buketlerinin vazgeçilmezi oluyor. Birden fazla renge sahip olan güllerde isteme için tercih edilen renk ise genellikle kırmızı oluyor. Kırmızı güllerin sayısının artması sevginin ve çiçeğin görünümüne de katkı sağlamış oluyor.

İsteme için kırmızı gül tercih etmeyenler saflığı temsil eden beyaz gülü seçebiliyorlar. Bunun dışında renkli gül buketleri de tercih edilebiliyor. Gül renkleri arasında ise pembe, mavi ve sarı gibi renkleri görmek mümkün oluyor.

Kız isterken gül götürmek isteyen damat adayları genellikle 101 gül tercih ediyor. Bunun nedeni ise sevginin büyüklüğünü ve gerçekliğini göstermeyi amaçlamaları oluyor. Özellikle kırmızı gülden hazırlanan bu paketler büyük sevginin göstergesi olarak kabul ediliyor. Üstelik güller kuruduktan sonra da saklanmaya uygun olduğu için hatıra olarak gelinler tarafından kurutularak saklanabiliyor.

Orkide

Kız istemeye giderken götürülen popüler çiçek türlerinden ikincisi orkide oluyor. Orkide hoş kokuya sahip olması ve gelin adayına duyulan hisleri ortaya sermesi nedeniyle tercih ediliyor. Ayrıca sadakati temsil etmesi tercih edilme oranını artırıyor. Orkide kız isteme için saksı ile getirilebileceği gibi buket halinde de götürülebiliyor. Kız isteme için tercih edilen orkide renkleri ise beyaz, mor ve pembe renkler oluyor.

Lilyum

Kız istemeye giderken götürülebilecek çiçeklerden birisi de lilyum oluyor. Lilyumun tercih edilmesi sadakati, zarafeti ve saygıyı temsil etmesi nedeniyle oluyor. Ayrıca lilyum çiçeğinin hoş görünüme sahip olması kız isteme buketlerinde kullanılmasını sağlıyor. Bunun dışında güzel kokusunun olması tercih edilme oranını artırıyor. Kız isteme için tercih edilen lilyum renk seçeneklerini ise beyaz, sarı, turuncu ve pembe renklerde oluyor. Beyaz lilyum en yaygın tercih edilen renk olarak öne çıkıyor.

Papatya

Kız isteme için tercih edilen çiçeklerden sonuncusu papatya oluyor. Papatya gerçek sevgiyi temsil etmesi nedeniyle isteme için seçiliyor. Bir buket papatya sevginin büyüklüğünün gösterilmesine yardımcı oluyor. Bunun dışında gösteriş yerine sadelik ve zarifliği tercih eden gelin adaylarına hitap ediyor.

Papatyalar kız isteme amacıyla göze hitap edecek şekilde paketleniyor ve buket haline getiriliyor. Bu sayede isteme esnasında geline veriliyor. Özellikle koparıldıktan sonra hoş koku yaydığı bilinen papatya sonrasında kurutularak hatıra olarak saklanabiliyor.