1. Evinizdeki abur cuburlar, sağlıksız besinlerden kurtulun.
Sağlıksız besinleri evinizde bulundurursanız karşı koymanız zorlaşır. Bu nedenle evde bulundurmamak en kolay çözüm yoludur.
2. Alışverişe giderken aç gitmeyin ve mutlaka liste yapıp belirli bütçe ayırarak gidin.
Alışverişe aç gitmek gözünüzün dönmesine ve abur cuburlara saldırmanıza neden olabilir. En iyisi tok giderek baştan önlem almak.
Liste yapmak ve bütçe belirlemek market büyüsüne kapılıp ihtiyacınız olmayan besinleri almanızı engeller. Böylece hem ev ekonominize destek olur hem de sağlıksız besinleri almanızı önler. Sağlıksız besinleri almazsanız tüketmezsiniz. Denklem bu kadar basit.
3. Bol bol su tüketin.
Bol su tüketmek besinlerle alınan ve vücudumuz tarafından üretilen toksinlerin atılmasını sağlar.
Açlık ve susuzluk beyinde aynı mekanizma ile kontrol edildiği için birbiri ile karıştırılabiliyor. Acıktığınızda bir bardak su içip 5 dakika kadar bekleyin. Hala açlık hissiniz geçmediyse bir şeyler yiyin. Böylece gereksiz kalori alımını engellemiş olursunuz.
4. 3 ana öğün yapın, öğün atlamayın, ihtiyaç duyarsanız ara öğün yapın.
Her gün benzer saatlerde öğün yapmak kan şekerinizin dengede kalmasını sağlar, açlık ataklarını önler.
Ara öğün yapmak ana öğüne çok aç girmemenizi böylece daha kontrollü beslenmenizi sağlar.
5. Her öğünde tabağınızda denge olsun.
Sağlıklı beslenmek, besin ögelerini yeterli ve dengeli almak için tabağınızın yarısı sebze ve meyvelerle, kalan kısmın yarısı protein(et, tavuk, balık, yumurta, süt, yoğurt vb.), kalan kısım ise tahıllarla dolu olmalı.
6. Gün içerisinde farklı renkli sebze ve meyvelerden tüketin.
Farklı renklerdeki sebze ve meyveler farklı vitamin, mineral ve besin öğelerinden zengindir. Renkli ve çeşitli beslenmek günlük ihtiyaçlarınızı karşılamanızı sağlar.