AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan için müjdeli haberi duyurdu. Kırsal Kalkınma Yatırım Destek Programı kapsamında Erzincan’dan başvurusu yapılan 51 projeye, toplamda 110 Milyon TL’lik yatırım tutarının %50’si oranında hibe desteği verileceğini açıkladı.

Milletvekili Karaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Erzincan Tarım Hayvancılık ve buna dayalı sanayi yatırımlarıyla gelişeceğini her ortamda söyledik. Çalışmalarımız neticesinde, Kırsal Kalkınma Yatırım Destek Programı kapsamında; Erzincan’dan başvurusu yapılan 90 milyon TL tutarında 9 adet Ekonomik Yatırım Projesi ve 20 milyon TL tutarında 42 adet Kırsal Ekonomik Altyapı yatırım projesi olmak üzere, toplamda yatırım tutarı 110 milyon TL olan 51 adet proje onaylandı. Bu projelere %50 hibe desteği sağlanacak. Desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı beyefendiye Erzincan çiftçilerimiz adına teşekkür ederim."

Kırsal Kalkınma Yatırım Destek Programı Nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen Kırsal Kalkınma Yatırım Destek Programı, kırsal alanların ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamaya yönelik hibeler ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından sermaye yatırımları yapılan bir programdır. Bu program, üreticiler tarafından geliştirilen yeni teknik alet ve ekipmanların tarımsal faaliyetlerde kullanımını yaygınlaştırmayı, daha yüksek kalite ve piyasa gereksinimlerini en iyi karşılayan üretim sağlamayı, zor koşullarda çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmayı hedeflemektedir. KKYDP hibesi ve burs programının kullanımına ilişkin herhangi bir il kısıtlaması bulunmamaktadır. Türkiye'nin 81 ilinin tamamı, belirlenen koşulları sağlaması ve KKYDP projesi kapsamında olması halinde bu programdan yararlanabilmektedir.

KKYDP Kapsamında Desteklenen Yatırım Konuları

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Konuları

Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırımlar, mevcut tesislerin kapasitelerinin artırılması ve teknolojilerinin yenilenmesi, modernizasyonu, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, çelik silo, soğuk hava deposu, yenilenebilir enerji kullanan yeni seralar, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması.

AK Parti İl Başkanı Çetin Özyurt'tan Kurban Bayramı Mesajı AK Parti İl Başkanı Çetin Özyurt'tan Kurban Bayramı Mesajı

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Konuları
Kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri, su ürünleri yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımları, aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri.

Editör: Selçuk ÖZDEMİR