Erzincan ilimizin ve Erzincan Üniversitemizin rahmetli eski rektörümüz Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap dönemi de dahil olmak üzere bir çok başarıya imza atan her daim ileriye koşan bir akademik kadrosu, vizyonu ve misyonu ile bir çağ açmaya yakın bir üniversite olurken rahmetli rektörümüz Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’a atılan iftiralar ve çirkin oyunlarla olan elemi ve kederli olayları hep beraber gördük. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap hocamıza atılan iftiralarla rant tepsisinden alınacak bir pay uğruna Erzincan ili ve üniversitesi makus ve kör talihine tek edilmiştir. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap hocamızdan sonra üniversitemiz çıkar yuvası olmuştur ve parlayan akademik kadrosu, vizyonu ve misyonu köreltilmiş adeta bir eziklik dönemine terk edilmiştir.
Yaklaşan rektörlük seçimlerine doğru giderken ne yazık ki yine aynı aktörler, rant ve kaymak yiyiciler tarafından desteklenmekte ve üniversitenin başarısı ve geleceği değil şahısların çıkarları ön plana çıkmaktadır. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap hocamızdan sonra üniversite yönetimine gelenler ve üniversitemizi makus ve kör talihine terk edenlere adeta destek verircesine hareket etmişlerdir ve şimdide parlayan bir üniversite misyonu ve vizyonu çizeceklerini vaad etmektedirler. Bu güne kadar kendi yönetimlerinde sürekli düşen bir üniversite konumuna gelen ve Erzincan ilini ve üniversitesini yanlış şekilde yöneten, yönlendiren ve tanıtanların yeniden yönetime talip olmaları ve çıkarcı tayfasının desteklerini alması çok manidardır. Üniversitemizi yönetimleri boyunca ilerletemeyen, paralayan misyon ve vizyonunun düşmesine sebep olanları desteklemenin tek açıklaması rant tezgahının varlığının ispatıdır.
Erzincan İli’nin ve Erzincan Üniversitesinin geleceği için; tarafsız, dinamik, rant sofralarını yok sayan, dürüst ve ilkeli olan; akademik kadrosuyla, vizyonuyla ve misyonuyla parlayan bir üniversite olma yolunda köklü bir üniversite olan Erzincan Üniversitesinin köklerini sağlamlaştırıp daima ileriye ve başarıya koşan bir üniversite inşa edebilecek bir rektöre ihtiyacımız bulunmaktadır.Üniversitemizi ileriye taşıyacak rektörümüz şahsiyetini, kabiliyeti ve konumunu göz önünde bulundurduğumuzda sayın Prof. Dr. Erdal Akpınar’dır.
Siz değerli okuyucularımıza ve değerli hemşerilerimize sormak istiyorum. Bütün çıkarları bir kenara bırakıp daima ileriye doğru ilerleyen ve parlayan bir üniversite yolunda birlik olma vakti gelmedi mi ? Erzincan Üniversitesine Erzincan’da doğup, büyüyen, yaşayan ve memlekete hizmet aşkıyla yanan bir rektörün vakti gelmedi mi ? Rant sofralarıyla değil; iman, dürüstlük, birlik ve başarı sofrasından beslenen bir rektörün vakti gelmedi mi ? Erzincan’ımızın ve Ülkemizin önemli bir kurumu olan Erzincan Üniversitesine kültürünü bilen, memleketin ihtiyaçlarını tespit edebilen, Erzincan’ın öz evladı olan, ilim, kültür, sanat ve her türlü alanda memleketini ve üniversitesini tanıyan, üniversitemizin gelişmesine ve köklerinin sağlamlaşmasına katkı sağlayan akademisyenleri Erzincan Üniversitesi çatısı altında toplayabilecek ve bu akademisyenlerin bu topraklarda kalmasını sağlayabilecek bir rektörün zamanı gelmedi mi ? Sayın Prof. Dr. Erdal Akpınar’ın vakti gelmedi mi ? Erzincan ilini kalkındırabilecek düzeyde projeler ve ekoller üreten bir üniversite olmanın zamanı gelmedi mi ?
 Erzincan ilini ve Erzincan Üniversitesini eğitim, kültür, sanat, bilim, teknoloji ve akademik bakımdan zirveye taşımanın zamanı gelmedi mi ?  Erzincan ilimizin ve Erzincan Üniversitemizin temel sorunlarını halledip, rant sofralarını bozacak üniversitemizi “ Anadolu da bir Dünya Üniversitesi ” olması yolunda akademik kadrosunu güçlendirecek, her alanda daima yükselen bir başarı çizgisi oluşturacak, üniversitemizin adını başarılarla ve ekollerle duyuracak konuma getirebilecek rektör Prof. Dr. Erdal Akpınar ve değerli yol arkadaşlarıdır. Değerli hocamızın ve ekibinin rektörlük seçimini kazanması ve Prof. Dr. Erdal Akpınar hocamızın rektör olması, Erzincan’ımızın kazanması ve üniversitemizin karanlık çukurlardan kurtulması demektir. Erzincan’ımızın ve üniversitemizin geleceği için bütün çıkarları bir kenara atıp bütün siyasilerin, siyasi partilerin, sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin ve vakıfların üniversitemizin ve ilimizin geleceğini düşünmeleri gerekmekte ve Erzincan ilimizin ve üniversitemizin içler acısı durumunu düzeltebilecek kabiliyete, kişiliğe ve duruşa sahip olan Prof. Dr. Erdal Akpınar hocamızdan yana tercihlerin kullanılması gerekmektedir.
Değerli hocamız Prof. Dr. Erdal Akpınar’a ve değerli ekibine başarılar diliyorum. Erzincanlılar ve biz gençler adına diyorum ki bizler sizin yanınızdayız ve her başarıya imza atarken de, her türlü zorluğu aşarken de bulunacağımız çileli ve kutsal yolda sizleri takdir edeceğimizi ve destekleyeceğimizi teyit ediyoruz. Sizin rektörlüğünüzde Erzincan ilinin ve Erzincan Üniversitesinin her alanda başarıya giden bir duruş ve tavrının olacağına ve üniversitemizin bir dünya ekolü olacağına inanıyoruz. İlimiz ve üniversitemizin geleceği için bu yolu aşmayı ve hedefimize ulaşmayı kutsal bir ödev ve görev olarak görüyoruz. Sayın hocamız Prof. Dr. Erdal Akpınar’ın ve değerli ekibinin yolunun ve bahtının açık olmasını temenni ediyorum.Allah yar ve yardımcınız olsun. Selam ve dua ile…