Erzincan’da aşağı çarşı diye bilinen bölgede daha önce yaşayan mahalle sakinlerinin evleri, belediye tarafından istimlak edilip, TOKİ’ye verildi. Çarşı mahallesi sakinlerine de, hava alanı yolu üzerinde konutlar inşa edilerek, ERSEVENLER mahallesi adı ile anılan bir mesken sağlandı.

     Bu mahallede yaşayan mahalle sakinleri ise, genelde aynı kültürü paylaşan homojen bir toplumdur. Eğitim, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden diğer mahalle sakinlerinden farklı görünüyor olsalar bile, bu insanların görülmeyen güzel yanları var.

     Semtlerine gelen yabancılara karşı duyarlılar, gönülden hoşgörü sahipleri, iyiye meyletme sevdalıları  ve dini duygularında da samimiler. Yabancı birilerini rahatsız etmeme adına sergiledikleri davranışlarını, özenle seçme gayretindeler. İçlerine girmeden de bu özelliklerini göreme şansına sahip olamazsınız.

     Birileri bunlara “POŞA” lakabını takmış.

     Eğer poşa’lık buysa, ben de poşa’yım.

     Bu insanlarda kibir, kapris yok. Bu insanlarda egoistlik yok. Bu insanlarda nemelazımcılık yok. Bu insanlarda başkalarını kategorize etmek yok. Bu insanlarda emanete hiyanetlik yok. Bu insanlar iyiliğe kötülükle karşılık vermiyorlar. Dost olduklarında samimi dost oluyorlar.

     Ama bu insanlar yoksul,

     Bu insanlar yalnız bırakılmış,

     Bu insanlar önyargıyla karşı karşıya,

     Başkalarının yaptığı kötülükleri sırtlanmaya mahkum, potansiyel suçlu durumundalar.

     Bu insanlara hele bir değer ver de gör, ne cevherler çıkarırsın. İçlerinde ne güzel insanlar görürsün. Deyme semtlerde bile bu kadar ince davranış sergileyene rastlayamazsın. Bu mahalle sakinleri, mescitlerini yıkıp, yerine nezih bir cami yaptırdılar. Çocuklarını buradaki imamın yardımıyla kur’an kursunda eğitmeye başladılar. Camiinin çevre düzenlemesinde büyük gayretler sarf ettiler.

     Cemaat oldular.

     Bu insanların bütün bu gayretlerine karşılık sayın valim, Ersevenler Camiinde kaç kere cuma namazı kılmaya gittiniz? Sayın müftü bey siz bu camide kaç Cuma namazı kıldınız. Sayın belediye başkanım kaç kere bu insanlarla semt sohbeti yaptınız.

     Çok lafa gerek yok!

     Sizi görsünler diye bir yerlerde bulunmanız bir marifet değil, sizin bir yerleri görmeniz marifettir.