Devlet ebed müddet di töredeki adı..

Devlet ana idi, devlet baba idi, devlet tüm değerlerin üstündeydi her daim, öyle ki devlet de işe girmeyene kız verilmezdi, hayat garantisi idi devlet kadrolu olmak..

Kavram o kadar büyüdü ve tanrılaştı ki gözümüzde devlet ricalinden birini görünce iltifat ve methiyeler dizer olduk hak etmese bile, çoğu zaman iltifatlar sınırı aşıp yalakalık boyutuna ulaştı..

Peki neden böyle oldu? 

İşte toplum olarak geldiğimiz nokta burada kendini gösteriyor, devlet her işe müdahil olursa, her iş devlet eliyle olursa ve bu işleri hakkaniyet sınırında çözemezse toplum kendince münasebet kurar bazan bu münasebet kadrolu yakın, bazan toplumsal ünsiyet ile olur işte tüm bu sebepler toplumsal değerlerimizi yok ediyor..

Dünyada ki farklı ülkeleri farklı zamanlarda görme imkanımız oldu, gördüğüm devlet toplumdan ne kadar izole olup kendi işine dönmüşse başarılı olmuş, ne kadar toplumsal yaşama müdahil olmuşsa rüşvet yolsuzluk ve toplumsal kirlenme o oranda artmış..

Artık özgürleşelim devlet kadroları yine olsun ama devlet kadar itibarlı firmalarımız olsun iltifat makamdan dolayı şahısa değil karakter ve kaliteden dolayı hak edene olsun.

Özümüze dönüp aslımızı hatırlayıp bizi biz eden değerlerimize sahip çıkmazsak yok oluruz oluyoruz..

Bir umut, bir özlem...

Saygı ile..