MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı 18 Mart 2021 tarihinde yapıldı. Bu kurultayda MHP Lideri Dr. Devlet BAHÇELİ 9. Kez MHP Genel Başkanı seçildi. Yapılan seçim sonucunda partililerin oylarıyla dokuzuncu kez MHP Genel Başkanlığına seçilen Sayın Devlet Bahçeliyi kutluyorum.

MHP 13. Olağan Büyük Kurultayında biz Erzincanlıları sevindiren güzel bir gelişme de yaşandı. Yapılan seçimler sonucunda MHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu) üyeliklerine 2 asil, 1 yedek, MHP, MDK (Merkez Denetim Kurulu) üyeliğine ise 1 asil üye olmak üzere toplam dört Erzincanlı hemşerimiz seçilmeyi başardı.

 MHP, MYK üyeliklerine Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit YILDIRIM ve yıllarca ülkücü davaya hizmetiyle bilinen Hasan ÖZARSLAN asil olarak, Bahattin ŞENGÜL ise yedek olarak seçilmişlerdir.

MHP, MDK (Merkez Denetim Kurulu ) üyeliğine ise 21. dönem MHP Erzincan Milletvekili olan Merhum Mihrali Aksu‘nun  oğlu Cemil Yavuz Aksu seçilmiştir. Erzincanlı dört yiğit adamın MHP genel merkezi tarafından böylesine önemli görevlere layık görülmeleri, biz Erzincanlıları oldukça sevindirmiştir.  

Ülkü ocaklarında yetişen ve yıllarca Ülkücü gelenekle yaşamlarını sürdüren Vatan, millet ve mukaddesat adına bu millete hizmet etmeyi kendilerine şiar edinmiş dört değerli hemşerimizin, MHP, MYK ve MDK üyeliklerine seçilmeleri Sayın Devlet Bahçeli’nin Erzincan’ımıza verdiği değerin önemli bir işaretidir.

1970 li yıllarda Ülkücü geleneğin içinde yetişmiş ve ülkücü harekât sayesinde teşkilatçılığı öğrenmiş biri olarak, bu memlekete hizmetin, ibadet aşkıyla bir tutulduğunu en iyi bilenlerdenim.

Ülkemizin bölünüp parçalanmaya doğru gittiği o yıllarda, Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş, biz Türk gençlerinin yüreklerine vatan sevgisini, millet sevgisini, mukaddes değerlere bağlılığı nakış gibi işlemeyi başardı.

Bugün vatanımızın misak i milli sınırlarını koruyarak, parçalanmadan, bölünmeden dimdik ayakta kalmasında Rahmetli Türkeş’in çok büyük payı vardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetin en büyük savunucuları ülkücüler olmuştur. Bu uğurda onlarca şehitler verilmiştir.

O dönemlerde Merhum Başbuğ’un yetiştirdiği Türk Milliyetçileri, bugün bölücülerin ve vatan hainlerinin en korkulu rüyaları olmaya devam ediyor.

Bu ülkeyi karşılıksız seviyoruz diye yola çıkan Türk Milliyetçileri, bugün ülkenin dimdik ayakta durabilmesi için büyük fedakârlıklar yapıyorlar.

Devletimizin iç ve dış düşmanlarına karşı tarih boyunca verilen milli mücadelelerin ardı arkası kesilmiyor. Son yıllarda emperyalistlerin ülkemiz üzerinde kurdukları büyük tuzaklar, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in yetiştirdiği milliyetçi kadrolar tarafından bir bir bozuluyor.

Vatana sahip çıkmak, Devleti güçlü kılmak için illa da iktidar olmak gerekmiyor. İktidar da olanlar, eğer vatan mukaddestir. Devlet ebettir. Millet her şeyimizdir diyorlarsa, onların yanında yer alabilmek en büyük vatanseverliktir.

İşte böylesine zorlu dönemlerde vatan için her şeyden vazgeçmek, ancak bu ülkeyi karşılıksız sevenlerin yapabileceği bir duruş şeklidir. 

Bu duruşa saygı duymak gerek. Son yıllarda bu duruşu ısrarla devam ettiren Milliyetçi, mukaddesatçı, Vatanperver kadrolar, Türk milletinin gönlünde taht kurmaya devam etmektedir.  

En büyük saygıyı ise; bu Milliyetçi, Vatanperver ve mukaddesatçı kadroların başında, ilerlemiş yaşına, yaşadığı sağlık problemlerine rağmen, dimdik ayakta durabilen ve tüm kurultaylara tek aday olarak girerek dokuzuncu kez MHP genel başkanı seçilen Dr. Devlet Bahçeliye duymak gerek.

Eğer Sayın Bahçeli’nin son yıllarda gösterdiği kararlı Devletçi duruşu olmasaydı, ülkemizi bölüp parçalayarak, karanlık emellerine alet etmeye çalışanlar, Amaçlarına ulaşma adına belki de daha ileri konumlara erişeceklerdi.

Siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama ben bu gün ki iktidarın bazı hatalara rağmen, Devletin bekası ve Milletin refahı adına yaptığı başarılı icraatlarını MHP ve onun korkusuz lideri Sayın Devlet Bahçeli olmadan asla yapamayacağını çok iyi görenlerdenim.

Vatan için, Devlet için, Bağımsızlık için mücadele edenleri yüce Türk Milleti asla unutmaz. Sayın Devlet Bahçeli ve onun Milliyetçi, Mukaddesatçı kadroları, son yıllarda tarihe önemli notlar düştüler ve bizlerde buna tanıklık ediyoruz.

Son yıllarda vatanımız üzerinde oynanan akıl almaz oyunları bertaraf edebilmek için iktidarda olan Ak Parti ve onun lideri Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan büyük mücadeleler veriyor.

İçeriden ve dışarıdan vatanımızı bölüp parçalamak adına gayret gösteren vatan düşmanlarına karşı cesaretle verilen mücadelelerde, kendisini yalnız bırakmayan MHP kadrolarının ve özellikle onun genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin desteği takdire şayandır.

Bugün hükümetin kararlılığı ve Devletin devamlılığı konusunda gösterdikleri kararlı duruşlarından dolayı en büyük alkışı, Ülkücüler hak ediyor.

İşte böylesine zorlu bir dönemde MHP 13. Olağan Büyük Kurultayında MYK ve MDK listelerine 4 Yiğit Erzincanlı ismi dahil ederek, onların da kendisiyle birlikte seçilmelerini sağlayan Sayın Devlet Bahçeli’ye, Erzincanlı Ülkücülere verdiği bu yüce değerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Aday gösterildikleri listelerde önemli görevlere seçilmeyi başaran dört yiğit Erzincanlı hemşerimizi de tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyoruz..

Allah yar ve yardımcımız olsun…