Mahalli seçimler yaklaşırken, Erzincan’da neler yapıldı, daha neler yapılabilir diye bir muhabbet geçti, kadim dostum Ömer Urun hocam ile aramızda.

     Yapılanları karınca kararınca gündeme getirmeğe çalışırken, Ömer hocamın beyin fırtınası sonrasında ilginç bir fikri, beni bu mecraya sürükledi. Bu düşüncesini siz okurlarımla da paylaşmak istedim. Hatta ilgili mercilere bir mesaj niteliği içersin dedim.

     Birçok ilde spor kompleksleri yerleşim alanı dışında yapılmakta. Daha önce yerleşim alanlarına kurulanlar da yerleşim alanları dışına çıkarılmakta ya da şehir trafiğini zora sokmayacak mahallerde yapılmaktadır. Şehrin trafik akışı ve halkın güvenliği açısından değerlendirecek olursak, müspet bir fikir. Erzincan’ın göbeğinde bulunan bu arazinin başka bir amaçla kullanılması ise, daha pragmatik bir hizmet sunumunu sağlamış olur.

     Erzincan’ın ana kavşaklarına yakın olan stada, bir konser, bir önemli müsabaka ya da herhangi bir etkinlik verildi mi, şehir merkezinde her türlü olumsuzluklar ortaya çıkmaya başlıyor. Yollar kapatılıyor, güzergahlar değiştiriliyor, yayalar diken üstünde yürüyor, gezintiye çıkanlar huzursuz ediliyor, mahalle sakinleri rahatsız oluyor, o civarda oturanların evine ve aracına zarar veriliyor, cankurtaranlar can kurtaramıyor.

     Aslında yoğun kitlelerinbir araya gelecekleri mekanlar, sokak araları olmamalı. Bu stat da ilk yapıldığı yıllarda belki de şehrin ortasındadeğildi. Ama şimdi şehrin ortasında kalmış durumda. Ülkemizde yeni yapılanmaya gidilirken, kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanmışken, yetkililer neden sessiz kalıyor?

     Bir zamanlar İl Milli Eğitim Müdürlüğünün binasını yıkmak isteyenler, bu stadın yerinin kaldırılmasından kazanç elde edemiyorlar mı?

     Bir çırpıda Erzincan Devlet Hasta hanesini yerle bir edenlerin, stadı yıkmaya güçleri mi yok?

     Koskoca otobüs terminalini kilometrelerce şehrin dışına atanların cesareti mi kırıldı?

     Yoksa Erzincan Üniversitesini 17km.batıya doğru götürenler mi hata yaptı?

     Ya da adliye sarayını ana yolun üzerine konduranlar.

     Gerçi Erzincan’ın merkezinde çirkin yüzünü sergilemeye devam ettiren oto sanayii esnafını ve sokak aralarındaki tamircileri yerinden oynatamayanlar, stadı nasıl yerinden oynatsınlar?Burada toplumun menfaatleri söz konusu çünkü.  Ferdi menfaatler söz konusu olsaydı, o zaman bizim duyan kulaklarımız, gören gözlerimiz ve konuşan dillerimiz hemen ortaya çıkarlardı.

Biz Ömer hocam ile yarenlik ettik!Fakat;

     Erzincan stadının yerini tain etmek bize düşmez.